Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:15 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gigi Chiru ataca in contencios autorizatia de construire a parcului eolian de la Cogealac

ro

22 Jul, 2010 00:00 2085 Marime text

p1-chiru_-_gigi_chiru.jpgÎn urma sesizării făcute de primarul comunei Cogealac, Cati Hristu, şi al controlului de specialitate efectuat de inspectorii de urbanism din cadrul Inspectoratului Teritorial de Construcţii Sud-Est Constanţa, Gigi Chiru, inspectorul-şef teritorial, a luat decizia de a ataca în contencios autorizaţia de construire nr. 44/14.07.2010 ,,Parc eolian Cogealac, putere instalată 195MW“, comunele Cogealac, Fântânele, Grădina, judeţul Constanţa.

"În acest caz, emiterea unei autorizaţii de construire de către autorităţile judeţene fără avizul autorităţilor locale, motivat de faptul că terenurile aferente investiţiei depăşesc limita unei unităţi administrativ - teritoriale, încalcă principiul autonomiei locale, putând chiar să compromită proiecte locale de dezvoltare aflate în diverse stadii de aprobare sau execuţie. Întrucât această autorizaţie a fost emisă fără a avea la dosar avizul primărie Cogealac, lucrările care se desfăşoară pe teritoriul administrativ al localităţii sunt lucrări neautorizate. Din acest motiv voi solicita suspendarea lucrărilor până la finalizarea acţiunii în instanţă", a precizat şeful ITC. 

p8-chiru_-_gigi_chiru_04.jpg

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • pt salin 22 Jul, 2010 16:01 veze-ti tu de treaba ta si nu-ti mai da cu parerea in necunostinta de cauza ca nu ai nici un drept sa cataloghezi pe altii sau ai vreo constructie ilegala si te doare burta sarpe veninos ce esti ?
  • PT SALIN 22 Jul, 2010 13:59 MAI SALINE DE CAND ITI DAI TU PAREREA IN NECUNOSTINTA DE CAUZA ?TE PRICEPI TU ACUMA SA PUI ETICHETE ALTORA , VEZE-TI DE TREBURILE TALE DACA AI DACA NU DU-TE LA MUNCA SI NU MAI VORBI TU DE ALTII CA SIGUR NU ESTI IN MASURA . SARPE VENINOS LA GUNOI CU TINE
  • salin 22 Jul, 2010 09:24 DNA-ul chiar nu area suficiente motive sa-l aresteze pe santajistul asta si spagarul asta nenorocit ?