Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gigi Chiru a avut dreptate Traficul pe podul IPMC trebuie restrictionat (document)

ro

14 Jun, 2010 03:50 1718 Marime text
cap_6.jpgLa sfârşitul săptămânii trecute, specialiştii au finalizat expertiza solicitată de Gigi Chiru, Inspector-Şef Teritorial, în cadrul Inspectoratului Teritorial în Construcţii Sud - Est. Aceasta a arătat exact ceea ce reprezentantul ITC a anticipat şi a dovedit că măsurile solicitate de acesta sunt îndreptăţite.

După evenimentul de la începutul lunii martie, când două plăci din beton s-au desprins din podul IPMC şi au căzut în curtea unor localnici, pentru prima dată, reprezentantul unei instituţii abilitate a tras un semnal de alarmă asupra pericolelor şi, mai mult decât atât, a sancţionat vinovaţii şi a solicitat luarea unor măsuri clare de restricţionare, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare. În urma verificărilor imediate, au fost constatate mai multe neconformităţi grave, dintre care proprietarul/administratorul construcţiei ,,Pasaj denivelat IPMC Filimon Sârbu,, nu asigură urmărirea comportării în timp a construcţiei conform prevederilor din cartea tehnică şi reglementărilor tehnice, ceea ce contravine prevederilor Legii 10/1995. În urma abaterilor constatate s-a dispus aplicarea unor amenzi cuprinse între 1500 şi 7700 lei. Expertiza finalizată joi arată că: ,,Din verificarea stării tehnice a pasajului nou se constată fisuri de contracţie în grinzi, infiltraţii în zona rosturilor de dilataţie pe banchetele culeelor şi pilelor, eflorescente şi mici pete de umezeală, precum şi zone afumate în zona de trecere peste CF. Din verificarea stării tehnice a pasajului vechi se constată că lucrările executate nu au fost conservate şi sunt într-un grad avansat de degradare. Pasajul nou se încadrează în clasa stării tehnice IV - stare nesatisfăcătoare, elementele constructive fiind în stare avansată de degradare şi necesită reparaţii capitale. În conformitate cu concluziile aceleiaşi expertize, traficul măsurat depăşeşte în orele de vârf capacitatea de circulaţie pe pod şi se impune restricţionarea traficului pe pod prin dirijarea unei părţi din trafic (aproximativ jumătate) pe alte rute de circulaţie".

pod_ipmc_05.jpgŞi totuşi, din 2004 şi până în prezent, în podul IPMC au fost investiţi bani publici, mulţi bani publici, fără rezultat. Ultima investiţie a municipalităţii în podul IPMC, din această primăvară, s-a ridicat la frumoasa sumă de patru miliarde lei şi, chiar viceprimarul Constanţei Decebal Făgădău a recunoscut că această lucrare este pentru un an de zile. Şi atunci pentru ce toată această risipă de bani?

După toate demersurile reprezentantului ITC, Gigi Chiru, şi confirmarea expertizei, aşteptăm cu interes şi măsurile pe care autorităţile locale şi administratorul podului IPMC, SC Confort Urban, le vor lua pentru evitarea producerii altor evenimente nedorite sau, mai mult, a unor tragedii.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii