Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:40 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Egoistul", de Jean Anouilh o reuşită incontestabilă Maestru Beligan, pentru a treia oară într-un an la Constanţa

ro

10 Nov, 2010 02:52 1162 Marime text
„Egoistul", ultima reprezentaţie pe scena Casei de Cultură Constanţa a piesei care l-a pus atât de bine în valoare pe maestrul teatrului românesc Radu Beligan, a fost o reuşită incontestabilă. Spectacolul s-a jucat pentru a treia oară pe scena constănţeană, primul spectacol fiind pe 15 martie, iar cel de-al doilea pe 7 iunie.

Luni seara, sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor a fost plină până la refuz de spectatori dornici să-l vadă pe unul dintre monştrii sacri ai teatrului românesc în interpretarea bătrânului Leo. Chiar şi la cei aproape 92 de ani ai săi, maestrul Beligan joacă cu acelaşi talent, energie şi pasiune pentru teatru ca şi cum ieri ar fi păşit prima dată pe scenă. Nici de această dată nu şi-a trădat vocaţia de artist şi şi-a interpretat rolul într-o manieră excepţională, alături de mult mai tinerii săi colegi, dar şi de fiica sa, Lamia Beligan, fiică şi pe scenă. Distribuţia a fost completată de Damian Crâşmaru, Silviu Biriş, Simona Bondoc, Ileana Olteanu, Sanda Toma, Tomi Cristin, Cesonia Postelnicu si Mihai Niculescu.

Piesa dramaturgului francez Jean Anouilh a beneficiat şi de regia maestrului Beligan. Luni seara, prestaţia maestrului Radu Beligan în piesa „Egoistul" a demonstrat, încă o dată, că talentul este înnăscut şi nu are nimic de-a face cu neputinţa trupului. Fapt demonstrat şi de aplauzele interminabile cu care constănţenii l-au răsplătit pentru modul impecabil în care a transmis spectatorilor învăţămintele de-o viaţă pe care piesa le evidenţiază prin intermediul bătrânului, nicidecum egoist, Leo.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii