Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la pod până la Anda Vezi cum arată, după modernizare, jumătate din Bulevardul Aurel Vlaicu (galerie foto)

ro

09 Jul, 2011 00:00 2146 Marime text

3_lucrari_aurel_vlaicu_-_lucrari.jpgÎn urmă cu o lună, primarul Radu Mazăre mergea să inspecteze lucrările de asfaltare care se efectuează pe Bulevardul Aurel Vlaicu, după ce şinele de tramvai au fost scoase. La acel moment, o parte de asfaltare a străzii până la intersecţia cu strada Caraiman erau aproape gata. Imediat după vizita oficialilor, s-a realizat şi sensul giratoriu de la această intersecţie, acesta fiind amenajat propriu-zis abia zilele trecute.

Între timp, târâş-grăpiş, mai ales că a venit de ceva vreme şi căldura, muncitorii încearcă să ducă la bun sfârşit cea de-a doua etapă a lucrării prinsă între strada Caraiman până la intersecţia bulevardului cu strada Vârful cu Dor, care trebuie să fie gata până la 1 august. Porţiunea până la strada Celulozei, trebuie să fie gata până pe 30 octombrie.

Această primă porţiune la care se lucrează acum trebuie asfaltată până la 1 august, cu tot cu amenajarea trotuarelor şi a spaţiilor de parcare. Numai că, este greu de crezut că acest lucru va fi posibil în condiţiile în care din prima etapă a lucrării, muncitorii nu au finalizat de amenajat trotuarele şi locurile de parcare nici până acum. Trotuarele din a doua porţiune a lucrării arată ca după bombardament, nimeni nu s-a apucat încă de ele. Până la termenul limită de finalizare a celei de-a doua etape a lucrării, până la intersecţia bulevardului cu strada Vârful cu Dor trebuie să se mai realizeze aici şi un al doilea sens giratoriu de pe întreg cuprinsul bulevardului.

După cum se ştie deja, lucrările de modernizare ale bulevardului au scos din bugetul local 3,5 milioane de euro şi fac parte din programul anual al primăriei, de asfaltare a străzilor din municipiu. În total, pe întreg bulevardul vor fi amenajate peste 400 de locuri de parcare, în spic, inclusiv în spaţiile existente dintre blocuri, şi se va extinde numărul de benzi de circulaţie cu două benzi suplimentare, respectiv de la două şi patru, la patru şi şase benzi de circulaţie.

În ediţia online a cotidianului nostru, puteţi vizualiza care este stadiul actual al modernizării bulevardului şi cum lucrează, la o oră de prânz, muncitorii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii