Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:49 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cupa Liceelor la StreetDance Trupa de la "Eminescu" se pregăteşte pentru finală (galerie foto)

ro

01 Mar, 2011 00:00 2755 Marime text
Dans.jpgPremiile în bani la etapa naţională a concursului Cupa Liceelor la StreetDance se ridică la aproximativ 2.650 de euro. Locul I va câştiga 900 de euro. Pe lângă bani, câştigătorii vor primi produse şi servicii oferite de sponsori.

Pe cei şase elevi, patru băieţi şi două fete, care dansează în trupa de dans "Eminescu" de la liceul "Mihai Eminescu" i-am surprins în timpul antrenamentelor.

După ce pe 26 februarie, când a avut loc prima preselecţie, adolescenţii de la "Mihai Eminescu" s-au clasat pe locul I, acum se pregătesc intens pentru cea de a doua etapă a preselecţiei, care va avea loc pe 4 martie. Tinerii sunt optimişti şi convinşi că vor avea şi de această dată succes şi că vor ajunge în etapa naţională a concursului Cupa Liceelor la StreetDance, care va avea loc la Bucureşti. "Suntem siguri că vom câştiga, pentru că suntem buni. Mai mult, fiecare dintre noi vine cu propuneri de coreografie şi într-un final ne iese ceva frumos şi inedit", a declarat Denis Amet. Colegii lui din trupa de dans, Ionuţ Caraulani, Ioana Prigoreanu, Andrei Florescu, Andrei Ovidenie şi Georgiana Petriman, povestesc că fac antrenamente de câte patru ore pe zi. "De dimineaţă ne antrenăm, apoi mergem la ore, pentru că învăţăm după-amiază. Seara, pe la ora opt, mergem din nou la antrenament. Trebuie să fim cei mai buni şi să ne calificăm în etapa naţională", a precizat Ionuţ Caraulani. Adolescenţii promit un show de zile mari. "Dacă la prima preselecţie am avut de pregătit un colaj impus, pe 4 martie avem de pregătit un colaj propriu. Noi am ales tema pinguinului. Va fi ceva nou şi original. O surpriză pentru concurenţi noştii", s-a lăudat Andrei Ovidenie. Pe lângă trupa "Eminescu", fiecare dintre cei şase adolescenţii frecventează de ani de zile şcoli de dans. Astfel, doi dintre ei fac parte din trupa de dans "Diamonds", iar alţi patru în trupa "Total Dance Center". Reamintim că pe 26 februarie a avut loc prima preselecţie pentru finala naţională a concursului Cupa Liceelor la StreetDance, care va avea loc la Bucureşti, pe 12 martie, la Princess Club. În urma competiţiei de sâmbătă, clasamentul trupelor din liceele constănţene arată astfel: locul I - liceul "Mihai Eminescu", locul II - liceul "Decebal", locul III - liceul "Ovidius", locul IV - liceul "Carmen Silva", din Eforie Sud, locul V - liceul "I. G. Duca", locul VI - liceul "Callatis" din Mangalia, locul VII - liceul "Traian" şi locul VIII - liceul "Carol I".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii