Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:36 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii de la Centrul de Zi Agigea, premianti la „Different Look" Polonia 2010

ro

10 Apr, 2010 02:26 1703 Marime text
Un număr de 2.228 de copii din România şi alte 12 ţări au participat, în Polonia, la Concursul Internaţional de Artă „Different Look", sub patronajul Comitetului Naţional Polonez pentru UNICEF.

Tema celei de-a VIII-a ediţii a fost „Călătorie în viitor". Juriul a acordat participanţilor, sosiţi din Rusia, Belarus, Azebaijan, Letonia, China, Kazakhstan, Turcia, Ucraina, Bulgaria, India, Croaţia, Polonia şi România, 90 de premii şi 172 de menţiuni de onoare.

De la Centrul de Zi Agigea au câştigat premii doi copii. Este vorba despre Gabriela Idiţa (9 ani) şi Ana-Maria Pavăl (12 ani). „Pentru Ana-Maria acest premiu este o confirmare a talentului ei pentru pictură, ea câştigând şi în iarnă premiul întâi la Concursul Naţional SMILE 21+ cu tema «Inner World Creative Conflict Resolution » (Rezolvarea creativă a conflictelor din sufletul tău), ediţia 2009, categoria de vârstă 6-13 ani", se arată în comunicatul remis redacţiei de către Centrul de Zi, subordonat Consiliului Local Agigea.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, provocarea „Different Look" pentru copiii participanţi din centru a fost semnificativ diferită de cele ale altor concursuri. „S-a dovedit iniţial o sarcină dificilă să viseze viitorul, apoi să-l exprime prin formă şi culoare. Suntem conştienţi că pentru aceşti copii este foarte important să-şi imagineze viitorul altfel decât îl văd în imediata lor apropiere, să-şi schimbe perspectiva, să aibă un orizont de aşteptare pozitiv", susţin reprezentanţii Centrului de Zi.

Pe 28 mai 2010, în Muzeul din Sosnowiec vor fi expuse lucrările şi va avea loc ceremonia de decernare a premiilor. Câştigătorii sunt invitaţi să vină cu părinţii lor. „Ne dorim să găsim o finanţare care să acopere cheltuielile de deplasare în Polonia pentru cei doi copii şi mamele lor. Cu siguranţă impactul acestui moment, împărtăşit de mamă şi copil, va face mai mult în dezvoltarea lor personală, decât am putea noi vreodată, prin Centrul de Zi", susţin reprezentanţii Centrului de Zi Agigea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 10 Apr, 2010 18:33 CENTRUL DE ZI PENTRU COPII din orasul HARSOVA de Constanta este finalizat de trei luni de zile ,dar nu a fost dat in folosinta,inca. De ce ??? Ce au de spus cei din acest domeniu de activitate ???