Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantinescu infiinteaza un fond la cheremul CJC

ro

22 Jun, 2010 02:50 929 Marime text
Consilierii judeţeni vor vota mâine proiectul de hotărâre privind constituirea Fondului de susţinere a proiectelor cu finanţare nerambursabilă.

Potrivit iniţiativei, care îi aparţine preşedintelui CJC Nicuşor Constantinescu, fondul urmează să se constituie din sume ce provin din sumele defalcate din TVA, din cota de 22% din impozitul pe venit, TVA recuperat de către beneficiarii proiectelor, alte sume recuperate, precum cele aferente documentaţiilor tehnico-economice, consultanţei sau studiilor de specialitate, sume necheltuite şi restituite de beneficiarii proiectelor şi alte surse legale. În proiectul de hotărâre nu se precizează cuantumul tuturor acestor contribuţii şi nici dacă vor contribui toate unităţile administrativ-teritoriale din cotele ce le revin, inclusiv cele care nu au în derulare proiecte cu finanţare nerambursabilă.

Interesant este că acest fond este direcţionat tot de către Consiliul Judeţean Constanţa. Art. 1 din Regulamentul privind constituirea şi utilizarea fondului de susţinere a proiectelor cu finanţare nerambursabilă prevede că fondul va fi la dispoziţia CJC, iar art. 4 - că fondul se va repartiza pe proiecte şi pe unităţi administrativ-teritoriale prin hotărâre de consiliu judeţean, la solicitarea principalilor ordonatori de credite ai bugetelor locale. Prin urmare, CJC mai înfiinţează un fond de care să dispună şi pe care să-l repartizeze după bunul său plac.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii