Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:35 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine are dreptate? Dispută între Primărie şi Poliţia staţiunii Eforie

ro

15 Feb, 2011 00:00 7866 Marime text
politie_eforie_nord.jpgPrimarul oraşului Eforie susţine că Poliţia Locală din subordinea sa nu are o colaborare bună cu Poliţia staţiunii Eforie. În replică, comisarul-şef Gabriel Coteanu, comandantul Poliţiei Eforie, susţine contrariul, cu precizarea că nu intră în jocul politic al nimănui

Primăria Eforie a anunţat ieri, prin intermediul unui comunicat de presă, că Poliţia Locală a prins trei hoţi care încercau să sustragă componente de la instalaţia sanitară din incinta Efosan Băile Reci. Evenimentul a scos la iveală o adevărată dispută între Poliţia Locală, subordonată primăriei, şi Poliţia Eforie.

"În data de 12.02.2011, ora 13.30, lucrătorii Serviciului Poliţiei Locale Eforie au prins în flagrant, la una dintre locaţiile aparţinând societăţii Efosan Băile Reci, trei indivizi care sustrăgeau componente de la instalaţia sanitară (conducte, coturi din fontă, precum şi obiecte de susţinere a instalaţiilor). Ca urmare, în conformitate cu prevederile art. 12 din legea 155/2010, Serviciul Poliţiei Locale Eforie a înaintat Poliţiei staţiunii Eforie procesul verbal de prindere în flagrant de furt a numiţilor: G. Tudor, în vârstă de 56 ani, M. Adrian Florin, în vârsta de 34 ani şi D. Ionuţ, în vârstă de 20 ani, toţi cu domiciliul stabil în oraşul Techirghiol", se precizează în comunicatul de presă al Primăriei Eforie. Reprezentanţii administraţiei locale din Eforie au precizat că, în urmă cu trei săptămâni, alte douăpersoane au fost surprinse de lucrătorii Poliţiei Locale în timp ce spărgeau cu barosul placa de beton a acoperişului clădirii pentru a sustrage armătură de fier. De asemenea, cei prinşi atunci, A. Antonel, din Techirghiol şi N. Daniel Valentin, din Lupeni, judeţul Hunedoara, au fost predaţi Poliţiei staţiunii Eforie, în vederea demarării cercetărilor, după cum se precizează în comunicat. "Pe această cale, solicităm comandantului Poliţiei staţiunii Eforie sprijin real în combaterea infractionalităţii de furt şi stabilirea unei colaborări mai strânse pe viitor în relaţia cu Poliţia Locală Eforie", se arată în încheierea aceluiaşi comunicat, care a lăsat să se înţeleagă faptul că între Poliţia Locală, implicit Primăria Eforie, şi Poliţia staţiunii Eforie nu există o colaborare foarte bună. Primarul oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu, ne-a declarat că în ultima perioadă mai multe persoane venite în audienţă s-au plâns de faptul că s-ar fi înmulţit furturile.

Coteanu: "Le-am spus să-mi înainteze procesul verbal cu sesizările. Încă îl aştept"

Comandantul Poliţiei staţiunii Eforie, comisarul-şef Gabriel Coteanu, ne-a declarat că din punctul său de vedere există o foarte bună colaborare cu Poliţia Locală din Eforie, dar că agenţii Poliţiei Locale nu s-au achitat de sarcina de a trimite poliţiei staţiunii, în scris, sesizările cetăţenilor. Gabriel Coteanu a precizat totodată că nu doreşte ca, din poziţia publică pe care o ocupă, să facă jocurile nimănui. "Eu n-am vrut să mai patrulez cu Poliţia Locală în momentul în care am văzut că lipeau afişe, dar asta este o altă problemă", a afirmat comandantul Poliţiei Eforie, lăsând să se înţeleagă faptul că problemele ar fi şi de ordin politic. "Când mi-au transmis că cetăţenii se plâng de furturi, le-am spus să-mi dea în scris plângerile lor, pentru că aşa se procedează. Mi-au spus că sesizările le-au fost făcute telefonic. Chiar şi în acest caz, trebuiau să facă proces verbal în acest sens şi să ni-l înainteze. Încă îl aştept", a afirmat comisarul-şef Gabriel Coteanu.

"L-am adus şi pe Moraru, să nu mai mănânce bătaie pe stradă"

"Eu cred totuşi că am o colaborare bună cu dumnealor şi nu ştiu de ce susţin altfel. Am avut şi un partenriat cu DIAS-ul şi l-am adus pe domnul Moraru să-i înveţe pe cei de la Poliţia Locală tehnici de autoapărare, ca să nu mai mănânce bătaie pe stradă. De asemenea, armele pe care le au în dotare le ţinem la noi, pentru că nu au condiţii să le depoziteze. Când intră în serviciu vin şi le iau. Când au fost ultragiaţi pe stradă, întotdeauna am intervenit. Iar în ceea ce priveşte infracţionalitatea, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului au efectuat o analiză în urma căreia a reieşit că în Eforie, comparativ cu 2010 şi cu anii trecuţi, nu a crescut infracţionalitatea. Mai sunt furturi mărunte, însă nu am mai avut de-a face cu infracţiuni grave gen omoruri, violuri sau loviri cauzatoare de moarte de ani de zile. În concluzie, eu consider că am o relaţie bună cu Poliţia Locală, o relaţie instituţională", a subliniat Coteanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fost comunitar 22 Feb, 2011 10:36 Frumos domnule primar esti un dictator oameni aia muncesc nu ai auzit nimic rau de ei nu afise nu stricat familile nu aprovizionat tarabe in timupul serviciului cazul lui popescu ,munca bani putini si injuraturi multe,tine-o tot asa ca nu mai ai mult..
  • vecin cu primarul 21 Feb, 2011 09:54 cand ti-a pornit alarma la casa ovidiule tu stateai la baut la cache, iar coteanu a trimis echipaj sa iti pazeasca casa de ce nu ai sunat la comunitari tai,datorita lui coteanu dormi linistit ar trebuie sa ii dai benzina ca politisti au venit cu masinile lor si nui mai sapa groapa ca nu merita cant tu sforaiai el patrula sa dormi tu linistit..decat sa dai bani la ziare mai bine ajuta politia e mai bine si pentru cine tea ales vidiule..
  • ion din nord 21 Feb, 2011 09:27 Ati vazut domnule coteanu ce au prins pol comunitari 3 hoti de fier vechi cata reclama cata benzina cata munca ovidiule cata imagine erau 40 de comunitari si tot le-au furat palmieri, bancile capacele iar daca ai scrie cat fier ai confiscat intr-o saptamana cotene cred ca ar trebui sa scri vre-o doua romane..cred ca cotene isi face reclama sa mai angajeze vreo 20 de comunitari ca nu mai stie ce faci tu si pe unde iti petreci timpul liber.bata comunitari sunteti cei mai tari..
  • andrei 19 Feb, 2011 13:38 Daca exista politie nationala de ce mai este si politie comunitara ca nu face nimic.Dupa parerea mea cred ca ar trebui desfiintata.
  • politist comunitar 19 Feb, 2011 10:42 am muncit la primarie degeaba nu nea dat case nu nea dat nimic iar acum a lasat doar pilele tot mereu ne spunea urmariti vezi ce face coteanu si oameni lui chiar isi faceau treaba,sefule ai daoua vle bnw apartamente uitete la tine ca esti mai bogat si mai betiv ca coteanu,,,
  • fasole 19 Feb, 2011 10:30 cotene noi cu bani tu cu munca asta e viata iar cu replica ovidiu ii sponsorizeaza degeapa scri ca numai noi avem articole acolo,eu iau bani pe caractite si tu plangerile ptru masinile distruse eu muncesc o luna tu un an tu cu stresul noi cu bani..
  • alina 18 Feb, 2011 11:04 Ca jurist locuiesc in nord si ma plimb foarte des in amandoua orase am vazut politie prin oras se patruleaza la sediul din nord am vazut mormane de fier confiscat deci se munceste , il intreb pe domnul primar de ce nu sudeaza capacele de ce nu desfinteaza centrele de fier,de ce nu alunga tigani de unde au venit de ce nu il ajuta pe coteanu cu benzina cu masinile, cu sediul din sud cum era odata,are 20 de oameni briloiu cu agenti de paza toti poziti de camere web sai scoata in strada la munca sa dea benzina la masini ,domnul primar ca o sa ajunga jandarmii la interventi sai si prinda hoti maine,hoti au bmw si audi nu biciclete si loganuri si astea fara cauciucuri si benzina.are dreptate coteanu unde sa se mai inparta nu vrei ovidiule sa iti pazeasaca el capacele iar tu tarabele si caractitele..
  • angel 18 Feb, 2011 09:06 Domnule primar ti 3 masini de politie si un sediu degeaba doar cu secretara,detaseazale la pol nationala sa faca coteanu treaba cu ele vad jandarmi si politisti pe jos crezi ca hoti vin cu sacosa sa fure, ajutal cu dotare sa faca treaba daca se duc oameni pe jos la interventie tu mai vrei sa iti raspunda coteanau.Sau poate intentionat faci sa isi faca treaba oameni tai..
  • sanda 17 Feb, 2011 17:20 Locuiesc in sud pe str transilvania aveam masina parcata pe strada pe 26 fef un individ drogat a iesit cu un fier si o matura o vecina a sunat la pol nationala dupa 2 min a sosit o patrula un pol si un jand,individul a dat cu fierul in masina amiralului marin in alta masina urma masina mea,polititul a sarit si a parat fierul cu mana dupa care lau imobizat.amiralul a iesit si le-a multumit cu toate ca erau 10 cetateni nu a intervenit nimeni nu stiu ce ne faceam daca nu interveneau asa repede ne distrugea drogatul toate masinile .Ii multumim domnului Coteanu pentru ca nea trimis acei eroi care ne-a salvat bunurile..Iar domnului primar il rugam sa il sprijine cu ce poate pe coteanu deoarece e un om deosebit..
  • adina 17 Feb, 2011 16:00 locuiesc in sud si am avut o problema de familie adica un scandal am sunat la comunitari si mau pus sa sun la nationala de ce mai ii platim si pe astia domnule primar ca tot ce de la notionala au venit si au aplanat conflictul.Ii tineti doar sa pazeasca becurile..Coteanu e comandant competent am inteles si a facut treaba prin oras cred ca trebuie ajutat nu au sediu in sud iar cand avem probleme trebuie sa trimeata baieti din nord,va multumesc..
  • fasole 17 Feb, 2011 15:52 Cotene ce sai faci tu lui ovidiu doar e ginerele lui balan si finul prefectului iar cu caractitele trebuie sa traim si noi de unde bani iar gardul lam adus inapoi vrem sa ne facem si noi treburile si nu prea ne lasi avem om in locul tau ...abia astept sa te ia primaria su b ordine sa va frecam cum vrem noi..
  • angel din nord 17 Feb, 2011 14:59 am un prieten a venit cu tirul i-au pus caracatita acum doi ani a venit unul cu mustata turculet de la comunitara ia cerut spaga 50 de lei sa nu ii dea amenda a mai parcat unul la steaua de marea a venit alt echipaj de la comunitara si iar i-a luat spaga unde sa duc bani de la cararcatite domule primar de pe alea panselelor de la fiecare taraba. iar pe comunitari nui mai pune sa ia spaga nu avem nevoie.
  • mihai din sud 17 Feb, 2011 14:51 da va spun eu cine are dreptate cred ca coteanu de cate ori am sunat la politia comunitara raspuns nu avem competenta sunati la nationala de ce va angajat daca nu aveti competenta vau angajat sa cautati prin gunoaie dupa facturi sa dati si voi o amenda la consateni vostri sau sa puneti caractite la oameni sa distrugeti masinile oamenilor nu stiu cum nu va facut dosare coteanau,tot il mancati de cur cu militieni aia au iesit la pensie de ce nu ati tinut cativa din baieti aia si tineti fetele ale degeaba si sediul ala datil la nationala ca baieti aia chiar ii vad mereu patruland voi de la comunitara tineti degeaba si masinile vati luat si atv numai fite dar nu stiti nimic.O sa fac o cerere la prefect domnule primar sa detasati masinile si oameni la nationala sa ii invete sa miste prin oras poate atunci invatata si ei sa prinda un hot de palmieri, dar hoti tot de la voi sunt ai tai..lai pus ovidiule pe fasole sa fure gardul din parc iai pus sa faca greva sa dea directorul liceului jos.iar de gabi vrei sa scape ca stie prea multe,cotene suntem alaturi de tine fa ordine si dosare la hoti astia venim sa te sprijinim
  • nicu din nord 16 Feb, 2011 11:10 cotene vezi ca palmieri si bancile tot oameni primariei le ridicau sa replandeze de doua ori sa ia bani pe ele le dadeau furate la misto cineva din primarie lua bani pe ele iar cu sediul brailoiu si la murdarit cu ani de zile cu oameni lui si au reclamat ca ia fost distrus sediul nu mai zic de caracatita ca nea gonit turisti din nord iar anl-rile le-a dat numai la tigani lui dilimache si bucuesteni oameni care iau lipit afise,in loc sa dea la un avocat medic politist numai la porci mananci latura cu ei vidiule vei fi mancat de ei.. nu ii mace face farse lu coteanu si il calomnia ai incercat sal dai jos si cu fratitu ajunge.. sprijinal ca e singurul; am care dai dai ce ii trebuie iti tine orasul curat un om de-al lui face cat 20 de-ai tai fara militieni aia doi sti tu dar si paia punei la treaba si numai apleca urechea.. am fost in vara la politie si era coada se vedea munca iar la tine ovidiule gol fugeau dupa spati caractita oameni tai.. dechide ochii ca mulkt numai ai sa saturat lumea de ciusca pavalache fasole dilimache ii pui sa faca greva sa insceneze diverse acest lucru nu lam auzit si la coteanu..
  • Jandarm 16 Feb, 2011 09:50 Domnul coteanu e un tip bine pregatit iar baieti lui au si masterate sunt modesti nu stiu ce vrea sa zica alex aici e vorba de daca ai scoala de politie si sti sa pui in practica regulile tactice,degeaba ai sacoala si te duci cu o fata la interventie si mananci bataie,am facut cu toti prin rotatie si vreau sa va spun ca stiu detoate nu tie frica cu ei si intervin rapid la nebuni scandaluri si orice.Iar alex degeaba aveti studi daca se cearta doi suna la nationala ce e competenta lor nu puteti aplica si voi legea..Iar brailoiu va angajat dupa cate afise ati lipit asta e competenta voastra ati lucrat si voi cu cei de la ntionala e rusine ca va plangeti si in loc sa invatati de la ei ii ascultati pe cei doi pensionari ai vostri care va baga numai prosti in cap.daca ati vrut sa fiti politisti respectati statutul si numai va plangeti ca fetele mari..Bravo pentru COTENU are cu cine sa lupte iar domnule primar nu prea aveti dreptate cocosul vecinului e ma gras vrei sal prinzi si sal mananci dar poate sa aiba aviara ca ciorile din eforie ...
  • cetatean de pe nord 16 Feb, 2011 09:24 are dreptate coteanu vad masinile des de politie prin oras chiar daca suni ajung repede si isi fac treaba in schimb ne spuna ovidiu cine i-a bani dupa caracatite si tonetele cine i-a dat 28 de locuri lu ciusca si cine a luat spaga sa ne spuna brailoiu cine i-bani pe custile din lemn.Spune lumea ovidiule ca ai doua vile in nord ,doua apartamente doua bmw din salariul tau de 2000mii, dna trezirea.ai angajat fufe la politie alea stie sa intewrvina la scandal o sa te cheme pe tine la interventie ovidiule .STIM CA MAI VREI SA ANGAJEZI SI II BAGI PE GAT LUI GABITA TOT DAR ATRIBUTI AU SI OAMENI TAI POT DA SI EI SANCTIUNI,DEGEABA AU STUDI DACA MANANCA BATAIE PE STRADA..
  • cetatean 15 Feb, 2011 15:06 Are dreptate coteanu erau 40 de comunitari au restructurat si a lasat 10 lucratori dintre care patru fufe una fina lui brailoiu si sediul lor pazit de zip,au plantat palmieri banci pune agenti de paza domnule primar sati pazeasca pacuriile si cateva camere web,iar sediul ala de la sud dal la politia nationala ca saraci audiaza in masina pe sud,dai benzina la masinile lui coteanu ca baieti patruleaza cu msinile lor si cu benzina cumparata de ei,si sa vezi patrulare.te-ai dus domule primar la coteanu sa ii spui iti dau sewdiul de la sud sa stea baieti cand au de audiat si sa isi faca hartiile si vreo 500 de litri de benzina sa aiba cu ce sa patruleze si sa vezi ovidiule cum ai liniste in oras.Daca tu ti sediul doar pentru secretara si nu bagi gaz in masinile lui coteanu cum vrei treaba. Si nu mai arunca pisica vopsita pe coteanu fi barbat ajutal si vei fi ajutat.. si la politia comunitara angajeaza baieti nu tote fut..le care numai probleme au facut ai mai scapat de cateva din ele.. Se aud lucruri rele in loc sa pazeasca capacele si bancile ele merg si se reg cu colegii..macar pe aia de la nationala ii vad mereu patruland si nu au fete au jandarmi..
  • alex 15 Feb, 2011 14:24 domnule Coteanu,poate nu stii ca cei din pol locala sunt mult mai scoliti decit cei din subordinea dvs
  • Viorel 15 Feb, 2011 01:28 De ce a fost infiintata politia locala daca in Romania este politie nationala ? Dupa parerea mea politia locala trebuie desfiintata.