Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:46 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CCINA întinde o mână de ajutor firmelor din turism

ro

02 Mar, 2011 03:03 1400 Marime text
CCINA_sediu_CCINA.jpgCamera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (CCINA) acordă consultanţă şi asistenţă agenţiilor de turism în vederea întocmirea documentelor pentru obţinerea brevetelor.

Recentele modificări ale legislaţiei în privinţa obţinerii brevetelor şi licenţelor de turism, precum şi a certificatelor de clasificare a structurilor de primire turistică, respectiv prevederile Hotărârii Guvernului României nr. 1267/2010, privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licenţelor şi brevetelor de turism şi cele din Ordinul MDRT nr. 899/28.01.2011, prin care s-au aprobat normele metodologice de aplicare a respectivei HG, aduc importante noutăţi în acest domeniu. Principala modificare este aceea că, prin noile reglementări, a fost introdusă „auto-clasificarea" structurilor de primire turistică, adică, pentru obţinerea certificatului de clasificare, solicitantul va depune, pe proprie răspundere, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, declaraţia standardizată şi întreaga documentaţie de clasificare a unităţii respective (de cazare sau alimentaţie), fără a se mai realiza un control prealabil al unităţii de către salariaţi ai ministerului. De asemenea, procedura este similară în cazul licenţierii agenţiilor de turism. CCINA Constanţa vine în sprijinul operatorilor economici din turism, de pe litoral, care întâmpină dificultăţi în corecta întocmire a documentaţiilor pentru obţinerea brevetelor, licenţelor de turism şi a certificatelor de clasificare şi reclasificare a structurilor de primire turistică.

Aceste servicii vor fi realizate de salariaţi ai CCINA care au pregătire de specialitate şi experienţă în acest domeniu. Firmele membre ale CCINA Constanţa beneficiază de importante facilităţi şi reduceri ale tarifelor de consultanţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii