Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:57 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arhitectul-şef al oraşului nu a vrut să între în OAR

ro

06 Sep, 2011 01:07 11722 Marime text
Popa_Luiza_Luiza_Popa.jpgUn cititor al ediţiei electronice a cotidianului nostru ne-a semnalat un fapt interesant referitor la Luiza Elena Popa, arhitectul-şef al Constanţei.

„Popa Luiza nici măcar nu e arhitect, nu este înscrisă şi nu face parte din OAR - organizaţia arhitecţilor... dar e arhitect-şef al Constanţei", spunea cititorul nostru într-un comentariu postat la materialul „Juniorul, Tărcatu şi arhitecta: Afacerile lui Babuş, prelungite pe str. Liliacului" (//www.ziuaconstanta.ro/rubrici/deschidere-editie/juniorul-tarcatu-si-arhitecta-afacerile-lui-babus-prelungite-pe-str-liliacului-galerie-fotodocumente-53230.html). O simplă căutare pe Internet ne arată CV-ul Luizei Popa, de pe vremea când era doar inspector în cadrul Direcţiei de Urbanism a Primăriei (http://www.bestjobs.ro/luizapopa). Absolventă a Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân şi apoi a Universităţii Ion Mincu din Bucureşti, Luiza Popa este arhitect cu acte în regulă. Şi-a făcut stagiatura la SC Arena Construct SRL şi SC Kalinia Proiect SRL şi, din 2004, a devenit angajata Primăriei lui Radu Mazăre. „Da, este adevărat, domnişoara Popa nu este membră a ordinului nostru. Dar asta nu constituie o problemă", spune Alexandru Bălan, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România, filiala Dobrogea. Acesta a explicat că intrarea în OAR este o opţiune a absolventului şi că, de fapt, problemele sunt altele: „În general, stagiul este obligatoriu dacă vrei să ai drept de semnătură, conform Legii 184. Numai că există o regulă care spune că arhitecţii-şefi ai oraşelor ar trebui să aibă minimum 7 ani de experienţă profesională. În multe cazuri nu se respectă asta... Ar mai trebui discutat şi felul în care se numesc arhitecţii-şefi, fără concurs. În ceea ce o priveşte pe Luiza Popa, noi i-am propus să se înscrie în ordin, dar a spus că nu are nevoie".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vlad 25 Sep, 2011 00:40 mama, saraca fata, toti au ce au cu ea,:) ce mai de informati care mai de care adevarate si eronate. eu zic sa lasati oameni sa isi faca meseria si jurnalisti treaba, sa lasam comentariile, cred ca mai bine ar fi trebuit inchisa optiunea de comentariu, oricum fiecare are parerea lui buna sau rea si mai bine sa o tina pentru el.intrebare: pai daca nemirschi era ministru cum putea sa fie si arhitect?
  • Andreea 13 Sep, 2011 23:35 Din cunostintele mele vagi , cam toate actele semnate de arhitectul sef actual , atacate in instanta ar putea fi anulate deoarece nu s-au respectat toate conditiile cerute de lege pentru a ocupa aceasta functie.
  • 78nn 13 Sep, 2011 23:28 KALINIA si ARENA CONSTRUCT sunt conduse de fostul arhitect ... oare exista o legatura intre faptul ca acesta castiga licitatiile d eproiectare iar arhitecta sefa si-a facut stagiul la ei?
  • me4 13 Sep, 2011 23:26 nu are nevoie sa se inscrie in OAR pt ca proiectele facute de dumneaei sunt semnate de alti arhitecti constanteni care au la randul lor nevoie de serviciile d-soarei (viitoare doamna tanase) arhitect.Inclusiv Balan sta pe la usa ei sa`i treaca anumite proiecte de comisia de specialitatea...asa ca na`...ce sa zica si el.
  • ion 06 Sep, 2011 09:32 asa, si ? nu trebuie sa fie membru OAR, dar e adevarat, trebuia sa aibe experienta.....dar ce, fostul arhitect sef, ministrul nostru drag, Nemirschi, era arhitect?