Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:14 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A omorât un om pe trecerea de pietoni Remus Bistriţa, o premieră în România cu gust amar pentru Constanţa

ro

03 Sep, 2010 01:44 1300 Marime text
Deşi, potrivit procurorilor, circula cu o viteză de aproximativ 100 de kilometri/oră când a lovit-o mortal pe Angela Stoian, de 58 de ani, din Constanţa, Remus Bistriţa, din Bucureşti, ar putea fi eliberat, spre disperarea familiei victimei. Asta, după ce magistraţii Judecătoriei Constanţa au decis punerea în libertate provizorie sub control judiciar a bărbatului, care nu mai are voie să conducă niciun vehicul. Potrivit lucrătorilor Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, cercetarea în arest preventiv a lui Remus Bistriţa a fost o premieră la nivel naţional, ţinând cont de faptul că a fost primul şofer din România arestat preventiv după ce poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

Accidentul provocat de Remus Bistriţa, în vârstă de 37 de ani, din Bucureşti, a avut loc la începutul lunii august, în municipiul Constanţa. Bărbatul a condus pe data de 3 august, în jurul orei 13.00, un automobil BMW, model Seria 3, pe bulevardul Aurel Vlaicu. În momentul în care a ajuns la intersecţia cu strada Dispensarului, conducătorul auto a surprins-o şi accidentat-o pe Angela Stoian, de 58 de ani, din Constanţa. În urma cercetărilor efectuate, lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Constanţa au precizat că Angela Stoian se angajase în traversarea părţii carosabile pe marcajul pietonal. Pe data de 10 august, magistraţii Judecătoriei Constanţa au dispus ca bărbatul să fie arestat pentru o perioadă de 10 zile, până pe data de 19 august. Nemulţumit de sentinţa magistraţilor, şoferul bucureştean a făcut recurs. Pe data de 18 august, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Remus Bistriţa, însă, în urmă cu câteva zile, magistraţii Judecătoriei Constanţa au decis punerea în libertate provizorie sub control judiciar a bărbatului. Cu alte cuvinte, instanţa Judecătoriei Constanţa a apreciat că ancheta nu avea de suferit dacă suspectul ar fi pus în libertate. În prezent, Bistriţa aşteaptă în spatele gratiilor ca Tribunalul să judece recursul procurorilor. Dacă va fi pus în libertate, Remus Bistriţa nu va avea voie să îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei de judecată, să deţină, să folosească şi să poarte vreo categorie de arme, să se apropie şi să comunice, direct sau indirect, cu martorii audiaţi şi nici să conducă vreun vehicul.

Bistriţa, înaintea lui Platon

Faptul că Bistriţa a fost eliberat nu a stârnit nemulţumiri doar în rândul cunoştinţelor Angelei Stoian, ci şi printre lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere. Rutieriştii constănţeni spun că Remus Bistriţa a fost primul şofer din România cercetat în stare de arest după ce poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă. Următorul arestat pentru ucidere din culpă este fostul prefect de Cluj, Călin Platon, care a accidentat pe trecerea de pietoni o femeie şi un copil, acesta din urmă murind. Deşi a fost eliberat, Remus Bistriţa nu poate răsufla uşurat, urmărirea penală desfăşurându-se în continuare, urmând să se finalizeze cu rechizitoriu şi trimiterea lui în instanţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii