Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:44 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius - comunicate

ro

18 Mar, 2013 17:39 1029 Marime text
Comunicat de presă

   Astăzi, 18 martie, Departamentul de Limbi și Literaturi Moderne și Științele Comunicării, din cadrul Facultății de Litere, și American Corner au organizat o activitate despre Sylvia Plath, voce feminină reprezentativă pentru poezia americană a secolului XX. Conf.univ.dr. Ludmila Martanovschi a prezentat aspecte semnificative din viaţa şi opera poetei şi a analizat filmul „Sylvia” (2003), în regia lui Christine Jeffs, împreună cu studenţii de la specializarea Studii Americane, Facultatea de Litere, anul II, și alți participanți la evenimentul menit să marcheze luna martie ca lună a feminității. Coordonatorul American Corner a înmânat certificate de participare celor prezenți.
   La solicitarea prof. Valerica Vişan, de la Liceului Teoretic „Ovidius”,  în data de 20 martie 2013, începând cu ora 12.00, American Corner Constanţa va organiza o altă activitate cu tema „The Manhattan Project”. Coordonatorul American Corner va face o prezentare despre Proiectul Manhattan, proiectul de dezvoltare a primei arme nucleare (bomba atomică) în timpul Celui de-Al Doilea Război Mondial. Deşi bomba a fost construită în interesul păcii, conflicte etice au fost inevitabile. Filmul documentar „The Manhattan Project” ne conduce într-o călătorie a evenimentelor din data de 16 iulie 1945.

Biroul de promovare și relații publice,
18 martie 2013

Comunicat de presă

Pe data de 20 martie, pentru a marca Ziua Mondială a Sănătății Orodentare, prof.univ.dr. Corneliu Amariei, de la Universitatea „Ovidius” din Constanța,  împreună cu doctoranzii săi, se va deplasa la Penitenciarul Poarta Albă pentru a o serie de demonstrații de periaj corect și alte măsuri pentru întreținerea sănătății orodentare. Cu acest prilej, se vor oferi periuțe și paste de dinți gratuit celor din Penitenciar.
Demersul se înscrie în șirul acțiunilor comunitare ale Universității „Ovidius” din Constanța realizate în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța.
Colaborarea cu Penitenciarul Poarta Albă a mai cuprins și o amplă acțiune de salubrizare în spațiul din jurul Campusului Universitar.

Biroul de promovare și relații publice,
18 martie 2013

Comunicat de presă

Universitatea  ,,Ovidius” din Constanța, prin Centrul de Consiliere Educațională și Profesională, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, organizează în perioada 25 martie – 6 aprilie, „Zilele Carierei”.
Evenimentul se află la prima ediție și se înscrie în șirul acțiunilor organizate de Universitate menite să ajute la crearea unui dialog real între studenți și specialiștii practicieni din domeniile de pregătire, cu scopul creșterii gradului de angajabilitate al absolvenților.
Manifestarea este structurată pe două secțiuni. Astfel, perioada 25 martie - 6 aprilie este destinată întâlnirii studenților cu specialiștii din domeniile de pregătire. În acest sens, studenții vor fi informați cu privire la piața muncii, aspectele teoretice și practice pe care le urmăresc angajatorii la tinerii absolvenți. La acțiune sunt invitați reprezentanți ai Agențiilor de Ocupare a Forței de Muncă din județele Constanța și Tulcea, instituții cu care universitatea este parteneră. Vor fi susținute workshop-uri de informare și pregătire a studenților și absolvenților în vederea conceperii unei scrisori de intenție și prezentării la un interviu de angajare.
Secțiunea a doua se va desfășura în perioada 1 - 6 aprilie și constă în întâlnirea elevilor de liceu din anii terminali cu studenții din primii ani de facultate ai Universității „Ovidius”. Se vor derula acțiuni de consiliere și informare a elevilor de liceu din anii terminali în vederea alegerii unui program de studiu universitar în funcție de aptitudinile, interesele și performanțele școlare ale acestora. Elevii vor participa și la o serie de întâlniri cu angajatori din domeniul în care doresc să se formeze profesional.
Ziua de 5 aprilie  este dedicată prezentării unor companii și oferta de locuri de muncă pentru cei interesați.
Cei prezenți  se pot planifica la Centrul de Consiliere Educațională și Profesională din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, pentru a beneficia de consiliere în carieră.
Pentru rezervări la workshop-uri, prezentări în program, relații la Centrul de Consiliere Educațională și Profesională (B-dul Mamaia 124, 900527 Constanţa, Aripa nouă, etajul 2, Tel/Fax: +40-241-606400, interior 528, email gheorgheraftu@yahoo.com)

Biroul de promovare și relații publice,
18 martie 2013
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii