Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PROKINETO – Program de consiliere și dezvoltarea aptitudinilor viitorilor specialiști în kinetoterapie

ro

27 Aug, 2015 18:50 2692 Marime text
          Un număr de 160 de studenți și masteranzi la specialitatea Kinetoterapie vor efectua stagii de practică și vor fi consiliați în vederea construirii carierei în cadrul proiectului ”PROKINETO – Program de consiliere și dezvoltarea aptitudinilor viitorilor specialiști în kinetoterapie”.
          Proiectul, cu o valoare de aproximativ 1,6 milioane lei, va fi derulat pe o perioadă de 5 luni (august – decembrie 2015), are ca obiectiv principal facilitarea procesului de inserţie pe piaţa muncii a 160 de studenţi și masteranzi la specializarea Kinetoterapie din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport - Universitatea Ovidius din Constanța, prin oferirea de servicii interactive de informare, orientare, consiliere şi de stagii de pregătire practică, în vederea dezvoltării carierei profesionale.
  ”Proiectul a pornit de la nevoia de practică a viitorilor kinetoterapeuți. Prin activitatea lor, kinetoterapeuții încearcă să redea pacienților cât mai repede capacitatea fizică necesară reintegrării profesionale și sociale în viața contidiană. Numărul pacienților acuți și cronici care au nevoie de recuperare sub îngrijirea kinetoterapeuților este foarte mare. Practicarea profesiei de kinetoterapuet presupune o serie de particularități, cu care studenții trebuie să se familiarizeze din timpul facultății. Angajatorii solicită experiență, iar stagiile de practică sunt foarte necesare, studenții aprofundând competențele cu ajutorul simulatoarelor, dar află și care va fi mediul de lucru, interacționează cu pacienții”, a declarat prof. Univ. Mirela Damian, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, Universitatea Ovidius din Constanța și managerul proiectului.
            ”Universitatea Ovidius dorește ca viitorii săi abolvenți să fie bine pregătiți și performanți. De aceea, dorim să încurajăm studenții să facă cât mai multe stagii de practică și să se orienteze spre acel domeniu unde vor fi performanți”, a declarat prof. Univ. Dr. Sorin Rugină, rectorul Universității Ovidius din Constanța.
Stagiile de practică au rolul atât de a-i ajuta pe studenți să deprindă mai bine procedurile, dar și să se obișnuiască cu particularitățile locului de muncă.
Pentru participarea la stagiile de practică, studenții vor primi subvenții în valoare de 1200 de lei. Un număr de 80 de studenți vor primi pe baza evaluărilor tutorilor premii în valoare de 600 lei.
          Universitatea Ovidius a încheiat parteneriate pentru stagiile de practică cu instituții medicale recunoscute din județ Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol, Sanatoriul Balnear Mangalia și Ovidius Clinical Hospital, potențiali viitori angajatori ai studenților și masteranzilor la Kinetoterapie.
          Studenții vor fi consiliați în cadrul Centrului de Consiliere PROKINETO de doi psihologi specializați în consiliere profesională.
Proiectul  ”Prokineto – Program de consiliere și dezvoltarea aptitudinilor pentru viitorii kinetoterapeuți” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii