Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astenia de primăvară. De ce apare şi cum o tratăm?

ro

14 Mar, 2014 17:58 2177 Marime text
Suntem deja familiarizaţi cu termenul, dar încă nu ştim de ce apre şi mai ales, cum tratăm astenia de primăvară.
Astenia se manifestă prin lipsă de energie, ameţeli, tensiune musculară, oboseală şi o stare generală de discomfort. Toate acestea apar din cauza lipsei de lumină solară şi a activităţii fizice din timpul iernii. O altă cauză este reprezentată de o dietă necorespunzătoare, care nu oferă organismului suficienţi nutrienţi pentru o funcţionare optimă. Incearcă să reduci din grăsimi şi zahar şi să ai un aport mai crescut de fibre pentru mai multă energie. Starea de somnolenţă şi capacitatea de gândire redusă sunt semne ale lipsei de fier. Consumă mai multe produse lactate deoarece sunt o bună sursă de fier.
Pentru a învinge această stare generală de depresie, specialiştii propun câteva soluţii simple.
Ieşi în aer liber. Aleargă, plimbă-te, mergi cu bicicleta sau alege orice altă activitate ce îţi va pune sângele în mişcare.
Îmbunătăţeşte-ţi dieta. Renunţă la dulciuri şi la mâncărurile grase. A venit primăvara, mănâncă mai multe fructe şi legume proaspete.
Dormi cel puţin şapte ore pe noapte. Coprul are nevoie de timp pentru a se încărca cu energia necesară următoarei zile, deci fă-ţi un program de somn bine stabilit.
Începe-ţi dimineaţa cu un ceai verde. Te energizează şi te ajută să faci faţă activităţilor solicitante din timpul zilei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii