Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii Liceului tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna vor reprezenta Germania la evenimentul „Ziua Europei, Constanţa oraşul meu”

ro

08 May, 2015 11:06 935 Marime text
 Pe parcursul istoriei, data de 9 mai a înscris trei mari evenimente ce au reuşit să marcheze evoluţia ţării noastre. Ziua de 9 mai are în conştiinţa poporului român o triplă semnificaţie: proclamarea Independenţei de stat a României în 1877, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al doilea Război Mondial în 1945 şi Ziua Europei.
          Pe continentul european, Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii și unităţii în Europa, care marchează, totodată, istorica declaraţie de la 9 mai 1950 a ministrului francez de externe Robert Schuman, prin care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, pentru eliminarea rivalităţilor seculare dintre cele două state.
          În acest an, elevii Liceului tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna, susţinuţi de către Primăria şi Consiliul local Cumpăna, prin persoana doamnei primar, ec. Mariana Gâju, vor marca Ziua Europei prin participarea la evenimentul „Ziua Europei, Constanţa oraşul meu”. Astfel, o delegaţie formată din 16 elevi, din ciclul primar şi gimnazial, însoţiţi de 4 cadre didactice ale liceului, prof. Irina Pavel – director, prof. Anca Tănase, înv. Doina Custură şi înv. Gabriela Luzinschi, vor participa sâmbătă, 9 mai 2015, la acţiunea organizată de către Direcţia de Sport a judeţului Constanţa şi Asociaţia TEAM în parteneriat cu şcoli şi licee din judeţ. Astfel, elevii Liceului tehnologic din Cumpăna vor participa cu începere de la ora 10.00 la „Carnavalul stradal” şi vor defila purtând culorile şi însemnele Germaniei, una din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, ţară pe care o vor reprezenta la acest eveniment. Marşul se va desfăşura pe traseul Sala Sporturilor – Instituţia Prefectului judeţului Constanţa, după care, elevii şi profesorii liceului din Cumpăna îşi vor aştepta vizitatorii la standul pregătit în faţa Prefecturii Constanţa cu materiale specifice – steaguri, pliante, alte simboluri.
          Totodată, elevii claselor a V-a şi a VIII-a, coordonate de prof. Georgeta Tănase, vor pătrunde în universul istoric marcând, prin diferite activităţi extracurriculare desfăşurate în cadrul liceului, semnificaţiile zilei de 9 mai, în special Ziua Europei.
 
Vă transmitem comunicatul ataşat în vederea mediatizării şi vă mulţumim pentru sprijin şi colaborare.
       
Cu deosebită consideraţie,
                                                Primar,
                                        Ec. Mariana Gâju
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii