Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dunărea va aduce la Cernavodă o navă istorică încărcată cu vizitatori de seamă din Germania

ro

10 Jul, 2015 15:25 1201 Marime text
            În perioada 11-12 iulie 2015, Oraşul Cernavodă va avea onoarea de a primi în vizită o delegaţie importantă din Ulm, Germania, formată din 30 de personalităţi, membri ai Consiliul Oraşelor şi Regiunilor de pe Dunăre.  Delegaţii, vor ajunge la Cernavodă pe Dunăre, cu ajutorul unei nave istorice "Ulmer Schachtel"(Cutia din Ulm), care deţine o poveste interesantă. În urmă cu  trei sute de ani, mii de oameni -șvabi au Dunării- a plecat din Ulm pe Dunăre pe "Ulmer Schachtel", ambarcaţiune simplă din lemn, în sudul Ungariei, spre Banat, la Batschka, în speranța de a găsi un nou cămin.  De-a lungul secolelor au produs peisaje fertile și au stabilit să trăiască în pace cu alte popoare. "Ulmer Schachtel" a servit ca o navă de transport pentru mărfuri și persoane, până la începutul secolului XX.
            Astăzi există companii și asociații din Ulm, care merg în fiecare an în jos pe râu în replici istorice ale "Ulmer Schachtel". Cu scopul de a stabili noi conexiuni cu alte orașe de pe Dunăre, primarul orașului Ulm și membrii Consiliului Municipal au stabilit prin hotarâre locală, o excursie pe Dunăre pe o istorică "Ulmer Schachtel".
            În acest an, călătoria se va desfăşura  sub conducerea Domnului Primar Ivo Gönner, președintele Consiliului Orașelor și Regiunilor Dunării, în perioada 9- 14 iulie 2015, vizitând Dunărea de Jos bulgară și română de la Ruse la Tulcea, eveniment organizat cu scopul de promovare a Strategia UE pentru regiunea Dunării, şi de asemenea, în semn de prietenie pentru oraşele de oe Dunăre, partenere CORD.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii