Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consultanta agricola pentru fermierii din Medgidia - 17.03.2009

ro

17 Mar, 2009 17:54 1056 Marime text

     PRIMARIA MUNICIPIULUI MEDGIDIA
905600,  Str .Decebal, nr.35,   
 tel 0241/ 820800 , fax 0241/810619
e-mail: primaria_medgidia@yahoo.com
                         www.emedgidia.ro

Consultanţă agricolă pentru fermierii din Medgidia
 
           În perioada 11-15 martie o delegaţie a Primăriei Medgidia condusă de viceprimarul Sorin Ţuţuianu s-a deplasat în Sicilia în vederea unei vizite de lucru cu reprezentanţi ai Uniunii Naţionale a Sindicatului Întreprinzătorilor Cultivatori (UNSIC) şi Sindicatului Autonom pentru Dezvoltare Mediteraneană din partea de sud a Siciliei (SASM). Întâlnirea a avut ca scop identificarea unor oportunităţi pentru dezvoltarea activităţilor agricole şi industriale în zona Medgidia, precum şi formarea profesională în aceste domenii. De asemenea s-a mai discutat despre energiile renovabile şi posibilitatea ca anumite companii italiene să se implice direct în utilizarea unor sisteme moderne de energie renovabilă incluzând panouri fotovoltaice. Reprezentanţii sicilieni şi  cei ai Primăriei Medgidia au dezbatut managementul deşeurilor din cele două localităţi, iar viceprimarul Sorin Ţuţuianu le-a vorbit despre proiectul de delegare în comun a gestiunii serviciului de salubrizare în care municipiul Medgidia este parte alături de celelalte 17 localităţi membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitare Medgidia.
          Oaspeţii au vizitat ferme şi societăţi agricole din zonă, printre care şi o fermă agricolă cu caracter social unde lucrau deţinuţi consumatori de droguri, dar şi persoane cu dizabilităţi. Aceştia sunt participanţi în cadrul unor programe de reintegrare socială şi recalificare profesională.
       În urma întâlnirilor din Sicilia s-a decis ca un grup de experţi în domeniul produselor agricole să vină în Medgidia pentru a realiza o evaluare a potenţialului existent în zonă, în special în domeniul agriculturii şi al formării profesionale în acest sector.
În prezent, la Biroul de Proiecte Europene din cadrul Primăriei există o bază de date cu producătorii agricoli care doresc să  obţină consultanţă de la specialiştii sicilieni şi să colaboreze cu aceştia în vederea dezvoltării afacerii în domeniul agricol, bază de dată ce a fost trimisă potenţialilor parteneri din Italia.

17 martie 2009

Compartimentul Comunicare al Primăriei Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii