Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea Ponta distruge învățământul universitar românesc - 12.09.2014

ro

12 Sep, 2014 12:57 1127 Marime text
Partidul Mişcarea Populară a luat act de publicarea în Monitorul Oficial a Ordinului nr. 4.542 din 8 septembrie 2014 pentru aprobarea Metodologiei-cadru pentru organizarea și funcționarea învățământului terțiar nonuniversitar, organizat la nivelul colegiilor, din cadrul instituțiilor de învățământ superior acreditate, în anul școlar 2014-2015. Metodologia este, practic, ultimul act necesar pentru punerea în aplicare a Ordonanței de Urgență 49/2014, care prevede organizarea unei a treia sesiuni de BAC și pregătirea elevilor fără Bacalaureat la Universitate, în colegii.  Se poate constata clar că Victor Ponta a mers cu ticăloşia până la capăt, generând posibilitatea de a avea elevi la facultate care nu au trecut examenul de Bacalaureat.

Elena Udrea, președinte al Partidului Mișcarea Populară, a criticat dur OUG dar și normele metodologice care deschid porțile universităților pentru candidații care nu au promovat Bacalaureatul ”Victor Ponta distruge învățământul universitar românesc. Constat că a mers până la capăt cu iresonsabilitatea și subminarea sistemului educațional. A promovat un nou act normativ care încalcă Constituția”.

Candidatul PMP la Președinție a subliniat că universitățile trebuie să atragă candidați bine pregătiți, pentru a crește gradul de performanță din învățământul superior: ”Îl avertizez pe Victor Ponta că amendarea Legilor Educației într-un mod grosolan, care face mult rău învățământului superior, înseamnă subminarea statului din interior. Scopul său ar trebui să fie găsirea unor măsuri pentru a spori rata de promovabilitate la BAC și de a crește nivelul de pregătire din școlile românești, astfel ca universitățile să aibă o paletă largă de unde să îi aleagă pe cei mai buni pentru studiile superioare, întocmai precum erau asumate aceste valori şi principii prin Legea Educaţiei promovată
de ministrul Daniel Funeriu în timpul guvernării Boc”, a mai adăugat Elena Udrea.

În opinia PMP, se impune de urgenţă o contestare a acestei OUG la Curtea Constituţională, pentru că ea este vădit neconstituţională şi, în cazul în care îşi va produce efecte, s-ar putea genera o adevărată problemă socială ca  urmare a lăcomiei celor care vor să repornească tiparniţa diplomelor acordate pe nimic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii