Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:50 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat PMP - Elena Udrea Când spune că toți au smartphone-uri, Victor Ponta confundă copiii României cu proprii copii 15 septembrie 2014

ro

15 Sep, 2014 18:31 1226 Marime text
         Elena Udrea, președinte al Partidului Mișcarea Populară, a susținut astăzi 15 septembrie, o conferință de presă, la sediul central al partidului, în care a criticat dur lipsa manualelor pentru cei mici, dar și declarația Prim-ministrului Victor Ponta că fiecare copil are un telefon mobil cu internet: ”Aflăm că astăzi copiii nu au nevoie de abecedar, pentru că toți au smartphone-uri și stau pe internet și își culeg informația de acolo. Victor Ponta confundă copiii României cu proprii copii. Își imaginează că toți copiii din această țară au posibilitățile pe care le au copiii lui sau copiii baronilor locali ai PSD”.

Candidatul PMP la Președinție a cerut demisia lui Victor Ponta pentru modul iresponsabil în care a pregătit noul an școlar: ”Și un copil de clasa întâi ar fi putut spune Primului ministru că dacă pornești o licitație la 1 august pentru tipărirea abacedarelor nu ai cum să le ai gata la 15 septembrie. Este o lipsă de interes și de responsabilitate care cere demisia lui Victor Ponta”. Elena Udrea a arătat că licitația nu a fost finalizată la termen din cauza unor party-pri-uri care se fac în campania pentru alegerile prezidențiale: ”Suntem în plină campanie electorală, iar tipografiile trebuie să tipărească fluturași sau afișe pentru Victor Ponta. Toate acestea costă bani, iar în condițiile acestea, licitațiile pentru manuale trebuie făcute cu dedicație”, a mai adăugat candidatul PMP la Președinția României.

Elena Udrea a mai criticat incapacitatea guvernului condus de Victor Ponta de a folosi bani europeni pentru dezvoltarea unor domenii cu probleme stringente, cum este cel al Educației: ”O altă tristețe este că peste 40% din școli nu îndeplinesc condițiile de igienă și nu au aviz de funcționare. Lucrul acesta este inacceptabil. Există fonduri europene care pot fi folosite pentru modernizarea școlilor. În mandatul meu de ministru, peste 200 de școli au fost reabilitate din fonduri europene, astfel încât peste 50.000 de copii beneficiază astăzi de condiții de calitate. Acest program a fost întrerupt, fonduri europene nu s-au mai folosit... Cu o absorbție de 3% cât am avut de la începutul anului, vom pierde acești bani atât de importanți pentru dezvoltarea României, pentru că Guvernul Ponta nu știe să investească în infrastructură, inclusiv în cea educațională”, a subliniat președintele Partidului Mișcarea Populară.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii