Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:19 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Soluțiile M10 la susținerea responsabilă a sportului constănțean

ro

08 Oct, 2015 11:27 1144 Marime text
Partidul M10 a luat act, cu îngrijorare, de gravele problemele de funcționare  generate clubului de volei masculin CVM „Tomis” Constanța de amânarea ședinței Consiliului Local Municipal ca urmare a absenței nemotivate a consilierilor PSD.
M10 solicită convocarea unei ședințe de îndată a Consiliului Local Municipal fie cu un singur punct pe ordinea de zi, cel referitor la alocarea unei sume din bugetul local pentru finanțarea activității sportive a Asociației de Volei Club Municipal „Tomis” Constanța, în anul competițional 2015-2016, fie cu ordinea de zi de care ieri au fugit consilierii PSD.
În acest context, M10 consideră că soluția reală pentru susținerea responsabilă a sportului pe echipe constănțean este parteneriatul public-privat, mai precis finanțarea echipelor de la bugetul județean, de la cel municipal, precum și din surse private, pentru stimularea sectorului privat fiind necesare măsuri locale de încurajare și relaxare fiscală. În completare, alocările de fonduri pentru susținerea activităților sportive trebuie făcute numai pe bază de criterii de performanță, cu un plan de management profesionist și pentru un buget transparent și detaliat astfel încât, constănțenii să știe unde se duc banii lor. În acest context, M10 cere Consiliului Local Municipal să solicite tuturor cluburilor finanțate din bugetul local un raport detaliat al modului de cheltuire a banilor alocați în acest mandat (din luna iunie a anului 2012), în raport cu performanțele obținute.
De asemenea, M10 militează pentru susținerea din bugetul județean și local a sportului la nivel de școli și licee sportive, baza de selecție pentru cluburile fanion, precum și pentru îmbunătățirea infrastructurii sportive din municipiul Constanța.
M10 consideră că principalele obiective sportive de performanță pe care administrația locală ar trebui să le urmărească în anul 2016 sunt: promovarea echipei de fotbal FC „Farul” în Liga 1, reînscrierea echipei de rugby RCJ „Farul” în Superliga Națională și clasarea echipelor de handbal, volei și baschet pe podium (primele trei locuri).
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii