Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Christian Gigi Chiru

ro

03 May, 2015 14:31 839 Marime text
Legislația incoerentă a Guvernului Ponta a blocat România să devină un producător important de energie regenerabilă și un jucător important, atât regional cât și european, pe piața de energie.
 
Senatorul Christian Gigi Chiru a fost invitat, în calitate de membru al Comisiei parlamentare de economie, industrii şi servicii şi al Comisiei de transporturi şi energie, la întâlnirea anuală a Organizaţiei Patronale a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România (PATRES).
Producătorii de energie regenerabilă au reclamat faptul că legislaţia română a determinat, în ultimii ani, o diminuare considerabilă a investiţiilor în acest sector. Mai exact, membrii PATRES au spus că, în perioada 2011-2012 investiţiile în sectorul energiei regenerabile erau, în ţara noastră, de aproximativ 8 miliarde de euro. Însă, aceştia susţin că modificările lipsite de coerenţă ale Guvernului asupra Legii 220 din 2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile au determinat o diminuare considerabilă a investiţiilor în acest domeniu.
„Am răspuns invitaţiei de a participa la întâlnirea anuală PATRES pentru a afla mai multe despre activitatea acestei organizaţii patronale. Peste 80 de producători de energie regenerabilă au ridicat problema modificărilor nepotrivite ale Legii 220 din 2008. În acest moment, interesul pentru investiţii în acest domeniu este scăzut şi riscă să tindă spre zero din lipsă de predictibilitate legislativă. Producătorii de energie regenerabilă se tem că domeniul lor de activitate poate deveni neatractiv pentru investitori. În opinia mea, România poate deveni un jucător important pe acest segment al energiei, mai ales că noi, în Dobrogea, avem o zonă favorabilă dezvoltării acestui sector. Însă, pentru progres în acest domeniu, este nevoie de o intervenţie rapidă la nivel legislativ, care să ducă la sprijinul producătorilor, nu la punerea lor în dificultate. Mai mult de atât,  sectorul  energiei renegerabile poate transforma România în pol important  în regiune, va ajuta să crească încasările la bugetul de stat și totodată poate fi un sector important pentru noi locuri de muncă”, a declarat senatorul Christian Gigi Chiru.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii