Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campanie pentru sensibilizarea romanilor din Diaspora pentru a vota la alegerile prezidentiale din 2014

ro

20 Oct, 2014 13:51 1139 Marime text
In acest moment in diaspora sunt in jur de sapte milioane de romani. O parte dintre ei sunt in *comunitatile istorice* in zone ca Basarabia, Sarbia, Moldova, Bulgaria. Romani care fara voia lor au fost rupti de tara
lor mama Romania.

O alta parte dintre ei pe care noi ii numim, *romanii din exil* sunt cei care au plecat inainte de 1989  in mod special in Statele Unite, Canada, Germania, Austria si alte tari.

Cea de a treia categorie este formata din *diaspora economica*, formata in special din romani care au plecat cu gandul sa lucreze un timp in afara tarii dupa care sa se intoarca in Romania. Aceste comunitati sunt in Spania, Italia, Anglia, Franta, Grecia si alte tari.

Chiar daca la fiecare scrutin de pana acum romanii din diaspora au votat in numar mic, am observat ca de fiecare data numarul lor creste.

Campania pe care noi o propunem vrea sa scoata cat mai multi romani din diaspora la vot si se numeste: *schimba lumea cu un vot*,  si are ca moto: Cu un Like nu poti schimba lumea dar cu un vot da.

Chiar daca sectii de vot sunt putine, chiar daca nici pana in acest moment nu s-a introdus inca votul prin corespondenta, vrem ca la aceste alegeri sa voteze cat mai multi romani din diaspora si pentru aceasta avem nevoie de ajutorul dumneavoastra.

Daca sunteti de acord sa colaborati in campania noastra pasi sunt urmatorii:

1 Raspundeti la acest email si expuneti-va acordul.

2 Trimiteti sigla asociatiei, paginii, ziarului sau televiziunii pe care o reprezentati in maxim 2 zile.

3 Noi vom centraliza toti colaboratorii si va vom trimite afisul cu mesajul pentru ca romanii sa iasa la vot, dar care va avea si siglele colaboratorilor.

4 Dumneavoastra si noi vom publica in ziare, tv, pagini de internet si ptrintre romani acest afis.

Aceasta campanie se va sfarsii in ziua celui de-al doile-a tur al alegerilor prezidentiale. 16 noiembrie 2014.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii