Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:20 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL cere preşedintelui Băsescu şi premierului Victor Ponta să înceteze politica agresivă de folosire a funcţiilor publice în interes electoral

ro

08 May, 2014 18:37 1247 Marime text
Conducerea Filialei Constanța a Partidului Naţional Liberal cere premierului Victor Ponta şi membrilor întregului cabinet să înceteze imediat politica agresivă de folosire a funcţiilor publice, în campania electorală, în interesul electoral al PSD. PNL Constanța solicită și președintelui României, Traian Băsescu, să renunțe a mai implica funcţia prezidenţială în campanie. Constatăm că moştenitorul politic al lui Traian Băsescu pe partea de năravuri proaste se dovedeşte a fi, în mod tot mai evident, Victor Ponta.
„Premierul Victor Ponta a minţit când a afirmat dimineaţa că îşi suspendă campania electorală până trec intemperiile, pentru ca numai în câteva ore să treacă acțiunile de campanie, fără nicio jenă, sub stindardul Guvernului României, respectiv al Ministerului Apărării Naţionale. Probabil premierul a încercat să repare astfel și enorma gafă făcută la Craiova, când le-a spus angajaţilor de la Fabrica de Avioane că vestea proastă e că ne paşte războiul, iar vestea bună e că vor avea comenzi. Victor Ponta trebuie să înțeleagă însă că nu poate folosi instituții ale statului după bunul său plac”, susține președintele PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir.
De asemenea, liberalii solicită premierului Victor Ponta ca în aparițiile sale publice să nu mai folosească însemnele și simbolurile Armatei, având în vedere faptul că aceasta trebuie să rămână instituția-garant a nepolitizării. „Este nepermis gestul premierului, de a se afișa încadrat de drapelele de luptă ale Statului Major General și categoriilor de forțe. Această imagine este menită să creeze confuzie în percepția publică, dar și de ordin constituțional. Premierul nu se poate substitui Șefului Statului Major General. Locul de expunere al acestor drapele este cabinetul de lucru al șefului SMG și, în niciun caz, nu îmbogățesc paleta cromatică a decorului folosit la conferințe de presă”, declară parlamentarul liberal.
Liderul PNL Constanța consideră că această atitudine iresponsabilă a premierului Victor Ponta generează percepții internaționale negative, iar în plan intern au un grav impact asupra spiritului de corp al Armatei.
 
 
08 mai 2014                                                                     Departamentul de Comunicare al PNL Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii