Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Gheorghe Dragomir „Moțiunea privind companiile de stat, o nouă rundă de demagogie ieftină marca PDL”

ro

09 May, 2013 19:38 1021 Marime text
Declarație de presă
Deputatul Gheorghe Dragomir: „Moțiunea privind companiile de stat, o nouă rundă de demagogie ieftină marca PDL”
 
Președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, a comentat, în declarația politică depusă la începutul acestei săptămâni la Camera Deputaților, decizia democrat-liberalilor de a iniția o nouă  moțiune simplă intitulată „Companiile de stat sub guvernarea USL: management privat sau cumetrie de partid?”.
Potrivit declarațiilor deputatului Gheorghe Dragomir, „PDL nu se dezminte şi nu abandonează retorica populistă atât de consacrată în anii de guvernare. Chiar dacă lipsit de argumente şi de credibilitate după propriul eşec la guvernare, acest partid trânteşte o nouă moţiune simplă, fără a aminti de salarii, pensii sau investiții. Oare în ce domeniu a excelat fosta guvernare pentru a avea calitatea morală de a da lecţii? Ei bine, cum la acest partid viaţa bate filmul, aroganţa bate credibilitatea, iar demagogia - argumentele, s-a găsit şi de această dată o temă, bună de trâmbiţat doar pentru gargara pedelistă, anume – companiile de stat – între managementul privat şi cumetriile de partid”.
În opinia parlamentarului liberal, democrat-liberalii din Camera Deputaților au greşit perioada la care fac referire în această moțiune. „Dacă cumva ați uitat (așa cum obișnuiți de ceva vreme), vă pot reaminti faptul că guvernarea PDL era mult mai potrivită şi mai prielnică cumetriilor de partid, singurul domeniu în care aţi performat. Este adevărat, fără management privat, pe care nu l-aţi implementat nicăieri şi niciodată!             Pe de altă parte, textul moţiunii nu face referire la <<performanţele>> companiilor de stat din timpul guvernării dumneavoastră, dar nici la rezultatele auditului realizat la fiecare dintre ele după ce aţi părăsit corabia puterii. Mai grav este că aţi adus comunităţi locale întregi, dependente de soarta economică a acestor companii, pe câte un butoi de pulbere, condamnându-le la subdezvoltare”, este de părere președintele PNL Constanța.
            În plus, deputatul Gheorghe Dragomir le cere democrat-liberalilor să nu mai folosească Parlamentul și moțiunile simple în lupta internă din PDL doar pentru a demonstra, o tabără împotriva alteia, că fac opoziție și că le pasă de soarta românilor și a economiei românești, și asta pentru că „cea mai grea piatră de moară atârnată de gâtul economiei româneşti a fost guvernarea PDL şi e suficient să-i întrebi pe români la fiecare colţ de stradă ca să-ţi confirme această realitate tristă”.
Pentru toate aceste motive, Grupul parlamentar al PNL nu a susținut și nu a votat moțiunea depusă de democrat-liberali, aceasta fiind respinsă miercuri în plenul Camerei Deputaților.
 
 
 
 
 
 
09 mai 2013                                Departamentul de Comunicare al PNL Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii