Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:08 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa Gheorghe Dragomir

ro

08 May, 2013 16:56 977 Marime text
Comunicat de presă

La un an de guvernare, USL demonstrează că și-a respectat promisiunile făcute cetățenilor. Guvernul USL a arătat că în România se poate realiza o consolidare fiscală echitabilă, sustenabilă și a reușit să continue ajustarea fiscală, fără a tăia din veniturile populației, găsind concomitent soluții de relansare a economiei.
Deși a trebuit să rezolve multe dintre problemele cauzate de fostele guverne PDL, Guvernul USL a reușit să realizeze un compromis corect între austeritate și relansare economică, între economic și social, între nevoia unui stat puternic și reducerea risipei.
Pe parcursul unui an, Guvernul USL a demonstrat că România poate fi guvernată și altfel, într-un mod responsabil și în interesul cetățeanului, prin stoparea risipei și a hoției. Un an în care regimului Băsescu i s-a limitat controlul asupra unor domenii importante, precum justiția. Traian Băsescu nu mai are astăzi prevalență în anumite domenii executive – capacitatea sa de a influența evoluția Executivului sau a Legislativului este acum inexistentă, după ce în urmă cu un an era totală.
Guvernul USL a avut, în ultimele 12 luni, o viziune de guvernare diferită de cea a PDL, care a însemnat, în primul rând, relansarea economică a României, țara noastră fiind printre singurele state europene care a înregistrat o creștere economică în 2012, dar și deblocarea a aproximativ 4.000 de posturi în Sănătate și reînființarea posturilor de poliție rurală.
De asemenea, au fost luate măsuri de dreptate socială prin reîntregirea salariilor bugetarilor la nivelul celor din 2010 și majorarea salariului minim pe economie, a fost dublată rata de absorbție a fondurilor europene și au fost deblocate programele POSDRU, POS Mediu și POR. Nu în ultimul rând, Guvernul USL s-a angajat în mari proiecte de dezvoltare și investiții în zone cheie, dar și în mari proiecte politice pentru România, precum revizuirea Constituției, regionalizarea și reforma electorală.
 
 
 
08 mai 2013                   Președinte Filiala Constanța a Partidului Național Liberal,
                                                                   Deputat Gheorghe Dragomir
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii