Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul PDL Constanța Florin Gheorghe a susținut o declarație politică în care a vorbit despre traseismul politic

ro

14 Mar, 2013 12:20 1261 Marime text
ORGANIZATIA JUDETEANA CONSTANTA
Str. Ion Lahovari nr. 2A cod postal 900675
Tel/Fax 0241614140 e-mail: pd_constanta@yahoo.com
__________________________________________________

Informare de presă

Vă informăm că în plenul Camerei Deputaților, deputatul PDL Constanța Florin Gheorghe, a susținut o declarație politică în care a vorbit despre traseismul politic. Mai jos vă redăm integral declarația susținută, cu titlul:
Despre traseism.


Declarația politică pe care doresc să o fac astăzi, se referă din punct de vedere principial, la fostul meu coleg, domnul Stănișoară, al cărui gest recent de a demisona din PDL și a intra în Uniunea Social Liberală, via PNL, ridică o problemă ce a mai fost dezbătută în spațiul public: anume traseismul politic.
Din punctul meu de vedere, gestul domnului Stănișoară ,în esență are două componente:
  1. Prima este cea reclamată de dânsul, și anume faptul că nu se regăsește în proiectele politice ale PDL, iar singurul partid în care se face politică de dreapta este PNL.
Obiecții: nu l-a împiedicat nimeni pe domnul Stănișoară să participe, din punct de vedere intelectual, la conceperea și impunerea acestor proiecte politice convenabile dânsului. Doar era ditamai Primvicepreședintele partidului și pe deasupra liderul grupului parlamentar PDL la Camera Deputaților. Despre PNL, singurul partid de dreapta...nimic mai fals! Ce politică de dreapta ar putea să facă liberalii, atâta vreme cât decizia nu este la ei, iar în interiorul vehiculului USL ei nu sunt decât o remorcă.
  1. O a doua componentă a interpretării tradării domnului Stănișoară este de fapt o întrebare: cui aparțin voturile obținute de ARD prin candidatura dânsului la ultimele alegeri parlamentare?
Răspunsul este unul singur: Partidului Democrat Liberal. Dacă fostul meu coleg obținea un scor fabulos de 60%-70% în colegiul în care a candidat, atunci vorbeam despre o valoare politică personală. Nu este cazul, deoarece dânsul a intrat în Parlament prin redistribuire, iar din acest moment voința electoratului(cei care l-au votat) a fost furată și tranzacționată meschin în folos personal.
Întelegem cu toții că mandatul de deputat este unul reprezentativ, dar să nu uităm faptul că în Parlament se exprimă voința tuturor cetățenilor și nu a unei persoane anume. Nu putem să nu remarcăm faptul că domnul Stănișoară chiar a avut în raniță bastonul de mareșal; de la un umil și obscur politician de provincie, în scurt timp a ajuns ministru al Apărării Naționale, arzând astfel etapele normale de creștere politică.
Nu reproșăm nimic din punct de vedere profesional, însă din punct de vedere moral îi reproșăm totul, deoarece ca orice general laș, a fugit printre primii când lupta era mai grea.
Se știe că în orice armată există întotdeauna cel puțin zece ofițeri capabili să înlocuiască cu succes fugarul trădător.
Eu sunt un tânăr politician și mă întreb cu uimire care este exemplul de leadership pe care îl dă acum domnul Stănișoară. Ar fi trebuit să privim cu toții la dânsul cu admirația și respectul pe care îl generează un mare comandant. În schimb ce avem? Un personaj preocupat numai de binele propriu în detrimentul victoriei comune.
Suntem exact ca în Shakespeare: „ În palate trădare, în orașe răsmerița, și s-a rupt legătura între comandant și oștean”
Biroul de presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii