Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Solicit MAE declararea lui Vona Gabor persona non-grata și propun o lege de interzicere a extremismului

ro

11 Aug, 2013 14:51 1066 Marime text
Solicit Ministerului de Externe declararea de urgență a cetățeanului maghiar Vona Gabor persona non-grata pentru declarațiile sale fără precedent împotriva statului român. Incitarea publică la conflicte cu România reprezintă o escaladare a extremismului maghiar la care statul român nu are voie să rămână fără replică. De asemenea, activitatea partidului Jobbik și a organizațiilor extremiste paramilitare maghiare trebuie interzisă pe teritoriul românesc.
Pentru a oferi un instrument legal opririi manifestărilor extremiste pe teritoriul național, voi depune la Parlamentul României la începutul sesiunii parlamentare un proiect de lege prin care să fie interzise manifestările de orice fel (întruniri, tabere, conferințe, mitinguri) care, prin obiectul, desfășurarea sau mesajele lor aduc atingere directă sau indirectă art. 1 alin. 1 din Constituția României.
Proiectul de lege prevede de asemenea ca persoanele de cetățenie străină care promovează public în statele lor de origine, pe teritoriul României sau oriunde altundeva mesaje care aduc atingere directă sau indirectă art.1 alin.1 din Constituția României să fie considerate persona non-grata pe teritoriul României.
Pentru a opri extremismul la sursă, proiectul propune ca partidele politice, fundațiile, ONG-urile sau orice fel de organizații juridice sau non-juridice înregistrate în afara României care promovează mesaje și/sau desfășoară acțiuni care aduc atingere directă sau indirectă art.1 alin.1 din Constituția României să fie declarate indezirabile pe teritoriul României, iar activitatea lor în interiorul granițelor României să fie interzisă.
Proiectul de lege dorește astfel să ofere autorităților instrumentul legal de a face respectată Constituția României pe teritoriul statului român în ceea ce privește pilonii săi fundamentali. Până în prezent, autoritățile române au asistat neputincioase la dezvoltarea rapidă și virulentă a mișcărilor și acțiunilor anti-statale, cu aport străin, din cauză că nu dețineau formula legală specifică și dedicată prin care asaltul activităților anti-constituționale să poată fi oprit.
 
 
Deputat PSD
Bogdan Diaconu        
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii