Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:28 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaraţiile vicepreşedintelui Senatului României, domnul Cristian Dumitrescu, la finalul şedinţei Biroului Permanent al Senatului, luni 21 octombrie 2013

ro

21 Oct, 2013 20:31 815 Marime text
Biroul Permanent a stabilit programul de lucru pentru săptămâna în curs, a declarat vicepreşedintele Senatului, domnul Cristian Dumitrescu, la finele şedinţei de luni, 21 octombrie a.c., a forului de conducere al Senatului. Astăzi după-amiază, marți şi miercuri dimineață, începând cu ora 9.00, vor avea loc şedinţele de plen ale Senatului.

Miercuri după-amiază, precum şi joi, vor avea loc şedinţele comisiilor permanente, urmând ca vineri şi sâmbătă senatorii să lucreze în circumscripţiile electorale.
Biroul Permanent al Senatului a primit din partea grupului parlamentar PP-DD o solicitare prin care se cer modificări în componența comisiilor permanente ale Senatului, în urma plecării unor senatori.

Membrii comisiei speciale comune a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru avizarea proiectului de lege privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană şi stimularea şi facilitarea dezvoltării activităţilor miniere în România, au solicitat Biroului Permanent al Senatului, aprobarea pentru a-şi desfăşura lucrările în şedinţa din data de 21 octombrie 2013, în paralel cu plenul Senatului.

Totodată, Biroul Permanent al Senatului a retrimis scrisoarea din partea Agenţiei Naţionale de Integritate (A.N.I.) care transmitea Raportul de evaluare privind existenţa stării de incopatibilitate în care s-a aflat senatorul Roşca-Stănescu Sorin Ştefan, deoarece nu au fost respectate unele proceduri.

De asemenea, a fost înaintată o propunere din partea grupului parlamentar UDMR pentru o funcţie de vicepreşedinte în cadrul Institutului Cultural Român (ICR), în persoana domnului Mihai-Zoltan Nagy. Solicitarea împreună cu nominalizarea au fost trimise Comisiilor pentru cultură şi media şi pentru politică externă, să întocmească conform prevederilor legale în cadrul ICR proiectul de raport şi de hotărâre, urmând a se dezbate în plenul Senatului României.
Biroul Permanent a aprobat vizita Comisiei românilor de pretutindeni în Republica Moldova în cursul lunii noiembrie, în vederea realizării unui schimb de experienţă, în ceea ce priveşte legislaţia şi bunele practici între Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova.
             
21 octombrie 2013 Direcţia de presă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii