Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:17 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări - nereguli constatate de Curtea de Conturi

ro

11 Feb, 2014 12:31 1234 Marime text
              În replică la informaţiile transmise în spaţiul public, potrivit cărora „Curtea de Conturi a descoperit nereguli grave la DNA”, Biroul de informare şi relaţii publice este abilitat să precizeze următoarele:
La data de 13 noiembrie 2013, Curtea de Apel București a admis contestația depusă de D.N.A. față de constatările Curții de Conturi.
 
Mai jos vă prezentăm, în detaliu desfășurarea cauzei:
I.Ca urmare a unei acțiuni de control efectuate la Direcţia Naţională Anticorupţie, în perioada 14.01.2013-22.02.2013, Curtea de Conturi a României a constatat două prezumtive nereguli:
   
1. Existenţa în DNA doar a unui singur auditor, în loc de doi.
2. Nepreluarea imobilului de la Regia Autonomă - Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (R.A.-A.P.P.S.), şi anume, faptul că Direcţia Naţională Anticorupţie nu a preluat în administrare imobilul din București, unde se află sediul instituţiei, urmare a punerii în aplicare a Hotărârii Guvernului nr.311/2007, prin care administrarea imobilului aflat în proprietatea publică a statului a fost trecută de la R.A.-A.P.P.S. la D.N.A.
 
La data de 2 aprilie 2013, Direcţia Naţională Anticorupţie a contestat la Curtea de Conturi această decizie, într-o procedură preliminară.
Comisia de Contestaţii a Curţii de Conturi a admis, prin Încheierea nr.13 din 16 mai 2013, în parte, contestaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în sensul anulării pct.1 din decizie (privind auditorul) şi a menţinut pct.2 (privind obligativitatea preluării imobilului).
 
Ulterior acestei procedurii, Direcţia Naţională Anticorupţie a promovat o acţiune în contencios administrativ în fața Curții de Apel București împotriva Încheierii nr.13 din 16 mai 2013, emisă de Comisia de soluţionare a contestaţiilor constituită la Curtea de Conturi.
  Ca urmare a promovării acestei acţiuni în contencios administrativ la Curtea de Apel București, la data de 13 noiembrie 2013, instanţa de contencios administrativ a dat câştig de cauză Direcţiei Naţionale Anticorupţie sub ambele prezumtive nereguli, deoarece:
  1. A menţinut decizia emisă de Comisia de Contestaţii a Curţii de Conturi în privinţa pct.1 (care deja a fost admisă de Comisia de soluţionare a contestaţiilor a Curţii de Conturi, prin Încheierea nr.13 din 16 mai 2013);
  2. A anulat constatarea neregulii referitoare la nepreluarea imobilului de la R.A.-A.P.P.S. , prin urmare nu a reţinut, în sarcina Direcţiei Naţionale Anticorupţie nicio culpă în privinţa Hotărârii Guvernului nr.311/2007.
 
  II. În septembrie 2013, Direcţia Naţională Anticorupţie a semnat un protocol cu R.A.-A.P.P.S., căreia îi revine sarcina de a efectua cadastrul şi trecerea suprafeţei în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, conform Hotărârii Guvernului nr.1705/29.11.2006.
  Aşadar, în prezent, R.A.-A.P.P.S. face măsurători în vederea lucrărilor de cadastru şi efectuarea menţiunilor atât în Cartea Funciară, cât şi cu privire la actualizarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, în vederea aducerii la îndeplinire a Hotărârii Guvernului nr.311/2007.
 
 
BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii