Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COMUNICAT - Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

ro

28 Dec, 2015 14:16 1981 Marime text
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
 
            Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti au solicitat, la data de 24 decembrie 2015, instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Covaci Florin (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.
            Cererea a fost admisă de către Judecătoria Moineşti, prin încheierea judecătorului de drepturi şi libertăţi fiind dispusă emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.
            Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în seara zilei de 23 decembrie 2015, în jurul orei 20.25,  în timp ce conducea un autoturism pe raza oraşului Dărmăneşti  jud. Bacău,  din cauza nerespectării prevederilor   legale, inculpatul Covaci Florin a accidentat mortal victimele V. M. ( 49 ani ) şi V. D.  ( 5 ani ) care circulau în mod regulamentar.
            Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
 
            Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii