Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Timitere în judecată a inculpatului Benţoi Mihai sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat, violare de domiciliu şi distrugere

ro

18 Feb, 2013 12:18 2137 Marime text


               MINISTERUL  PUBLIC

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL                               18.02.2013

                         TULCEA       

                Nr. 17/VIII-3/IP/2013

 

                                                C O M U N I C A T

 

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului BENŢOI MIHAI sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat, violare de domiciliu şi distrugere.

 

          Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale a rezultat următoarea situaţie de fapt:

În noaptea de 27/28.08.2012, în jurul orei 01,00, pe fondul unui conflict spontan iscat anterior, în timpul unei petreceri şi a consumului exagerat de băuturi alcoolice, inculpatul BENŢOI MIHAI a aplicat mai multe lovituri cu o furcă-coada acesteia şi după ce furca s-a rupt, a apucat-o de coada rămasă şi a înfipt-o în abdomenul victimei M.N., de 37 de ani, vecinul său, în timp ce aceasta se afla pe drumul din faţa locuinţei sale, provocându-i leziuni prin înţepare, care peste  luni au dus la deces. După acest incident, inculpatul, împreună cu trei martori au pătruns fără drept în curtea victimei şi i-au distrus geamurile şi uşa locuinţei.

Victima M.N. a fost internată în acea noapte la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, unde a suferit mai multe intervenţii chirurgicale, fiind transferată la data de 18.09.2012 la Spitalul Clinic de Urgenţă Constanţa, unitate medicală la care a rămas sub observaţie şi îngrijiri de specialitate până la data de 2.12.2012, când a decedat.

BENŢOI MIHAI a fost reţinut pentru 24 de ore de câtre procuror la data de 28.08.2012, iar în cursul zilei de 29.08.2012 a fost prezentat Tribunalului Tulcea cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 29 de zile, dată de la care cercetările s-au desfăşurat cu inculpatul în stare de arest preventiv. Deşi iniţial s-au efectuat cercetări faţă de inculpatul BENŢOI MIHAI sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la omor calificat, la data de 3.12.2012, urmare decesului victimei la data de 2.12.2012, a fost schimbată încadrarea juridică din tentativă în infracţiunea consumată de omor calificat.

          Cauza a fost trimisă, spre competentă soluţionare, Tribunalului Tulcea.

 

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

                  PURTĂTOR  DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL   TULCEA                 

      .                        PRIM -PROC. ADJ.  LAURA SUBŢIRELU

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii