Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contribuţie olandeză la operaţionalizarea Brigăzii Multinaţionale din România

ro

29 Dec, 2016 15:30 1608 Marime text
Ministrul olandez al apărării, Jeanine Hennis-Plasschaert, a transmis o scrisoare omologului român,  Mihnea Motoc, prin care reconfirmă sprijinul general al autorităţilor de la Haga pentru consolidarea prezenţei aliate avansate pe teritoriul naţional şi în regiunea Mării Negre, în vederea demonstrării capacităţii NATO de a răspunde oricărei ameninţări la adresa securităţii statelor aliate.
În acest sens, ministrul Hennis-Plasschaert a anunţat decizia guvernului olandez de a contribui cu doi ofiţeri de stat major, începând cu anul 2017, la încadrarea comandamentului viitoarei brigăzi multinaţionale în curs de operaţionalizare la Craiova, ca element central al prezenţei aliate avansate în România. În acelaşi timp, a avansat posibilitatea ca forțele armate olandeze să participe şi cu alte capacităţi militare la exerciţiile multinaţionale pe care viitoarea brigadă le va organiza şi desfăşura.
Ministrul Motoc a transmis o scrisoare de răspuns omologului olandez, în care a mulţumit pentru contribuţia Olandei la operaţionalizarea brigăzii multinaţionale din România, cu o semnificaţie strategică aparte pentru solidaritatea şi unitatea aliată.
Acest ultim anunţ de sprijin concret al iniţiativelor promovate de România vine să   completeze angajamentele asumate anterior de o serie importantă de alte state aliate, cu efecte din cele mai pozitive pentru credibilitatea şi eficienţa acţiunilor de consolidare a posturii de descurajare şi apărare a NATO pe teritoriul naţional şi la Marea Neagră.
 
         Secţia Presă


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii