Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:21 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„SĂPTĂMÂNA LUPTEI ÎMPOTRIVA TRAFICULUI DE PERSOANE”

ro

14 Oct, 2013 14:12 828 Marime text
În perioada 14 - 18 octombrie 2013, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) organizează o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane - 18 octombrie, subsumate unei campanii de informare intitulate: “Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane”.
 
Marcarea Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane este un exerciţiu de creştere a gradului de conştientizare a populaţiei asupra riscurilor acestui fenomen.
 
Mesajul campaniei “Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane” este orientat pe caracteristicile celor trei grupuri ţintă:
- prevenirea traficului de persoane în scopul exploatării sexuale – tineri şi adolescenţi;
- prevenirea traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă – adulţi în căutarea unui loc de muncă;
- prevenirea traficului de persoane în general – publicul larg.
 
Evenimentele centrale ale campaniei sunt:
- 18 octombrie 2013 - Conferinţă naţională dedicată Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane – prilej cu care se va lansa Raportul Naţional Antitrafic.
- 14 – 18 octombrie 2014 - concurs on-line ”Mesajul tau salvează vieţi!”- care va fi lansat pe pagina de Facebook a ANITP;
- 14 – 18 octombrie - flash-mobs/activităţi în spaţiul public la nivel regional, prin Centrele Regionale ale ANITP în judeţele Dolj, Gorj, Iaşi, Vaslui, Prahova, Braşov, Cluj şi Mureş;
- 14 – 18 octombrie - acţiuni de informare şi promovare a mesajului antitrafic cuprinse în planuri de acţiune regionale la nivelul celor 15 Centre Regionale ale ANITP.
 
În acest context, la nivelul Centrului Regional Constanţa se vor desfăşura o serie de activităţi de prevenire a traficului de persoane, în unităţile de învătământ constănţene, în parteneriat cu Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Constanţa şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa.
 
Informaţii de background:
 
În anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, data de 18 octombrie a fost desemnată Zi Europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane”.
 
Acest demers a fost considerat un pas important întreprins de către Comisia Europeană în contextul asumării, pe termen lung, a angajamentului de a preveni şi combate traficul de fiinţe umane.
 
Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii