Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 200 de locuințe deszăpezite de de jandarmi, pompieri, militari și polițiști

ro

29 Jan, 2014 12:51 1052 Marime text
Peste 200 de locuințe deszăpezite de de jandarmi, pompieri, militari și polițiști


BUZĂU
În această dimineață jandarmii acționează și în localitatea Odăile pentru distribuirea de ajutoare medicale, alimente și pături.
În cursul zilei de marţi, peste 40 de jandarmi, 16 pompieri şi 59 de militari, au acţionat cu 13 mijloace tehnice specifice (camioane, şenilate, wolla, ATV etc.) pentru deblocarea căilor de acces în localitatea Vadu Paşii. Totodată, Inspectoratul Judeţean de Poliţie a suplimentat numărul de poliţişti din această localitate cu nouă lucrători, respectiv trei ofiţeri şi şase agenţi. În urma intervenţiei, au fost deszăpezite 73 locuinţe (111 persoane) şi mai multe instituţii - şcoala generală şi grădiniţa din Vadu Paşii, şcoala generală şi grădiniţa din Scurteşti, şcoala generală şi biserica Ciocârlia, dispensarele din Vadu Paşii şi Scurteşti. Astfel, au fost degajate căile de comunicaţii din aceste localităţi, inclusiv în zone în care stratul de zăpadă măsura între 1,5 şi 3 metri.


De asemenea, angajaţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi cei ai Jandarmeriei Române, împreună cu efective ale Ministerului Apărării Naţionale, au acţionat în localităţile Glodeanu Siliştea, Râmnicelu şi Puiceşti, pentru deblocarea căilor de acces şi a gospodăriilor. Similar, efectivele MAI au intervenit pentru deszăpezirea unei şcoli şi a 42 de locuinţe (84 persoane) din localităţile Cârligu Mare, Cârligu Mic şi Văcăreasca.


Tot pe parcursul zilei de marţi, 20 de pompieri din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-au deplasat în zona localităţilor Râmnicelu şi Puieşti, acţionând în sprijinul populaţiei afectate de vremea severă cu ajutorul unui autocamion special echipat pentru misiuni de intervenţie. În urma acestei acţiuni au fost deszăpezite 17 locuinţe (28 persoane).


Efectivele Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit şi în municipiul Râmnicu Sărat, pentru deszăpezirea Azilului de Bătâni şi a Centrului de Recuperare.


În cadrul unei misiuni de salvare, pompierii buzoieni au apelat la o autospecială de transport victime multiple aparţinând ISU Mureş, pentru a transporta, de la Buzău către București, patru pacienţi ce necesitau asistenţă medicală de specialitate.


Pentru a veni în sprijinul comunităţilor afectate de fenomenele meteo periculoase, un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., pus la dispoziția MApN a transportat, în cursul zilei de marţi, personal medical, jandarmi şi militari în localitatea Vâlcelele. Elicopterul Ministerului Afacerilor Interne a fost folosit și pentru transportarea a 700 kg. de alimente pentru locuitorii aflaţi în dificultate din localităţile Moşeşti, Vâlcele şi Amara. Alimente de primă necesitate au fost distribuite şi pe raza localităţilor Robeasca şi Balta Albă. (imagini video)
De asemenea, jandarmii buzoieni au desfăşurat misiuni umanitare, distribuind în cursul zilei de marţi, medicamente, apă şi alimente populaţiei din localităţile Stănila şi Nehoiu.


Totodată, un detaşament format din 12 jandarmi au intervenit în localitatea Valea Râmnicului pentru deblocarea căilor de acces şi deszăpezirea a 15 locuinţe (15 persoane), a bisericii, farmaciei şi dispensarului din localitate.


Jandarmii buzoieni au acţionat cu ajutorul unei autospeciale în comuna Poşta Câlnău, pentru salvarea unei persoane ce necesita îngrijiri medicale de specialitate şi deszăpezirea a 10 locuinţe.


De asemenea, pe drumurile naţionale închise sau pe cele cu restricţii de circulaţie, au continuat să acţioneze filtre ale Poliţiei Rutiere. Pe parcursul zilei de marţi, la nivelul tuturor localităţilor rurale din judeţ, poliţiştii din cadrul secţiilor rurale şi a posturilor de poliţie comunale au sprijinit acţiunile pentru înlăturarea efectelor recentelor fenomene meteorologice.


VRANCEA


Echipaje de salvatori din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au acţionat marţi, în comuna Măicăneşti, în sprijinul populaţiei afectate de vremea severă, ajutând la deszăpezirea gospodăriilor, în special prin facilitarea accesului către sursele de apă şi locurile în care erau depozitate lemnele.


BRĂILA
Începând cu ora 8.00, în localitatea Gemenele acționează 20 de jandarmi pentru deszăpezirea comunei și ajutorarea persoanelor vârstnice ăi a persoanelor aflate în dificultate
La nivelul judeţului, 288 de poliţişti – 54 de la Poliţia Rutieră, 180 din cadrul structurilor de ordine publică şi 54 de la alte structuri ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie, au acţionat pentru fluidizarea traficului, siguranţa rutieră şi informarea conducătorilor auto cu privire la condiţiile de trafic din judeţ.
Totodată, 40 de jandarmi brăileni au participat la acţiuni de deszăpezire a căilor de acces și a locuințelor în localităţile Cazasu şi Tudor Vladimirescu.
Angajaţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit, pe tot parcursul zilei de marţi, în acţiuni de deszăpezire derulate în localităţile Tichileşti, Movila Miresii şi Gropeni.
Un rol important în salvarea persoanelor aflate în situaţii dificile l-a avut şi sprijinirea salvatorilor de către elicopterele Ministerului Afacerilor Interne. Astfel, un elicopter SMURD a intervenit în localitatea Racoviţă pentru transportul unei gravide. După preluarea acesteia, aeronava s-a deplasat către municipiul reşedinţă de judeţ, aterizând în Portul Militar Brăila şi predând pacientul către o ambulanţă a Serviciului judeţean de Ambulanţă.
Totodată, un elicopter de capacitate mare de tip MI-17 a executat misiuni de salvare în localitatea Bordei Verde, de unde a preluat două cazuri medicale - un bărbat cu hemoragie digestivă şi unul cu varice esofagiană. Aceeaşi aeronavă s-a deplasat ulterior în localitatea Vişani, pentru preluarea şi transportul unei gravide de 17 ani, a unui bărbat cu afecţiuni cardiace şi a unuia cu enterocolită. Elicopterul a transportat bolnavii în Portul Militar Brăila, de unde aceştia au fost preluaţi de către două ambulanţe, fiind apoi transportaţi către unităţi medicale de specialitate.
În cursul zilei de marţi, elicopterul SMURD a mai efectuat un zbor către localitatea Racoviţă, de unde a preluat şi transportat două persoane de 80 şi, respectiv, 87 de ani, ambele cu afecţiuni grave ce necesitau de urgenţă intervenţii medicale de specialitate. Pacienţii au fost transportaţi către Spitalul Judeţean Buzău.

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii