Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reuniunea reprezentanților ministerelor pe tema Președinției-în-Exercițiu române a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP)

ro

10 Jul, 2013 20:16 652 Marime text
Secretarul de Stat pentru afaceri europene, George Ciamba, a condus astăzi, 10 iulie 2013,  prima reuniune de lucru interministerială în pregătirea exercitării Preşedinţiei-în-Exerciţiu (PiE) a României a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP). La reuniunea ce a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Externe, au participat reprezentanţii ministerelor de resort cu responsabilităţi în realizarea programului de activităţi al PiE română a SEECP.
Agenda discuţiilor a cuprins prezentarea contextului general în care România a preluat mandatul de PiE SEECP, trecerea în revistă a obiectivelor şi acţiunilor prevăzute a avea loc pe durata mandatului de PiE, precum şi stabilirea responsabilităţilor care revin instituţiilor angrenate în acest exerciţiu, în conformitate cu competenţele acestora.
Secretarul de stat pentru afaceri europene a reliefat importanţa deosebită acordată de România cooperării regionale şi a subliniat interesul ţării noastre de a impulsiona cadrul actual al cooperării în Europa de Sud-Est, în sensul asigurării de eficienţă, reprezentativitate, abordare îndreptată spre viitor şi obţinerii de rezultate concrete în beneficiul întregii regiuni, precum şi al fiecărui stat participant în parte. În context, secretarul de stat a menţionat rolul crucial al cooperării regionale pentru concretizarea perspectivei europene şi euro-atlantice a întregii regiuni.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii