Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:42 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat Radu Podgorean a ambasadorului agreat al Republicii Africa de Sud, Thenjiwe Ethel Mtinso, cu prilejul prezentării copiilor scrisorilor de acreditare

ro

04 Mar, 2014 18:42 856 Marime text
Secretarul de stat pentru analiză politică şi relaţia cu Parlamentul, Radu Podgorean, a primit-o, astăzi, 4 martie 2014, pe Thenjiwe Ethel Mtinso, ambasadorul agreat al Republicii Africa de Sud în România, cu prilejul prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.
 
În cadrul întrevederii, secretarul de stat român i-a urat succes ambasadorului sud-african în îndeplinirea mandatului său şi i-a transmis asigurări cu privire la sprijinul pe care Ministerul Afacerilor Externe român i-l va acorda în acest sens.
 
Cei doi demnitari au trecut în revistă stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale, evidenţiind interesul comun al ambelor state de a consolida dialogul politic şi de a intensifica cooperarea la nivelul comunităţilor de afaceri. O atenţie particulară a fost acordată perspectivelor de dezvoltare a relaţiilor bilaterale în domeniile educaţiei, sănătăţii şi culturii.
 
Ambasadorul sud-african a ţinut să evidenţieze importanţa continuităţii relaţiilor tradiţionale de prietenie dintre România şi Africa de Sud. A transmis, totodată, aprecierea pentru susţinerea pe care România a acordat-o dezvoltării democratice a ţării sale, subliniind, în context, faptul că la 27 aprilie 2014, Africa de Sud aniversează „Freedom Day” - 20 de ani de la primele alegeri democratice multi-rasiale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii