Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:17 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat George Ciamba a noului Ambasador al Regatului Norvegiei în România

ro

04 Sep, 2013 20:43 636 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri afaceri europene, George Ciamba, a primit-o miercuri, 4 septembrie 2013, în audienţă, pe Tove Bruvik Westberg, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare în calitate de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Regatului Norvegiei în România.
În cadrul întrevederii, secretarul de stat pentru afaceri europene a urat succes ambasadorului Tove Bruvik Westberg în îndeplinirea mandatului său la Bucureşti.
Cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale, cu accent pe importanţa diversificării şi consolidării dialogului politico-diplomatic, cu impact pozitiv asupra relaţiilor economice, culturale şi sociale.
A fost subliniat faptul că România şi Regatul Norvegiei sunt aliaţi în cadrul NATO şi parteneri în cadrul Spaţiului Economic şi European, context în care relaţia bilaterală dispune de un potenţial important de sporire a investiţiilor norvegiene în domenii strategice şi de intensificare a schimburilor economice.
De asemenea, cei doi oficiali au abordat subiectul cu privire la fondurile destinate României în baza celor două Memorandumuri de Înţelegere privind asistenţa acordată ţării noastre în ciclul financiar 2009-2014, prin Mecanismul financiar al Spaţiului Economic şi European şi Mecanismul financiar bilateral norvegian. În context, cele două părţi au convenit menţinerea unui dialog constant şi eficient privind desfăşurarea programelor din cadrul acestor mecanisme.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii