Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a ambasadorului Regatului Maroc

ro

26 Jul, 2013 18:12 551 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a primit în audienţă astăzi, 26 iulie 2013, pe ambasadorul Regatului Maroc la Bucureşti, Faouz Achchabi.
 
Întâlnirea a prilejuit evocarea calităţii foarte bune a relaţiilor bilaterale, pusă în evidenţă şi cu prilejul recentelor convorbiri avute la Rabat de şeful diplomaţiei române cu înalţi demnitari marocani, pe parcursul vizitei realizate în Regatul Maroc între 7-8 iunie 2013. Ministrul Corlăţean a exprimat interesul părţii române pentru realizarea vizitei în România a Majestăţii Sale Regele Mohammed IV, precum şi pentru cea a primului ministru al Regatului Maroc.
Şeful diplomaţiei române a exprimat convingerea că dialogul cu omologul său marocan va fi continuat cu prilejul viitoarei vizite a acestuia la Bucureşti, posibil în cursul acestui an.
A fost reiterat interesul comun pentru amplificarea contactelor în toate domeniile cooperării bilaterale, precum şi pentru redinamizarea relaţiilor pe linie parlamentară. De asemenea, a fost salutat cursul constant ascendent înregistrat în ultimii ani în domeniul cooperării economice şi al schimburilor comerciale, al căror volum de aproximativ 490 milioane USD, înregistrat în anul 2012, de zece ori mai mare decât în 2004, plasează Marocul printre primii trei parteneri comerciali ai României din Africa şi Orientul Mijlociu.
 
De asemenea, au fost abordate şi unele aspecte concrete privind cooperarea în plan regional şi în cadrul organizaţiilor internaţionale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii