Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:15 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Titus Corlățean, cu ambasadorul Statului Israel, Dan Ben-Eliezer

ro

19 Jun, 2014 13:20 813 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, l-a primit în audienţă astăzi, 18 iunie 2014, pe ambasadorul Statului Israel în România, Dan Ben-Eliezer.
A fost evocat stadiul foarte bun al relațiilor între România și Statul Israel, atât la nivel politic, cât și în domenii sectoriale şi a fost reiterată dorinţa ambelor state de a continua cursul ascendent al cooperării bilaterale.
De asemenea, au fost abordate aspecte privind pregătirea celei de-a doua reuniuni interguvernamentale româno-israeliene, în marja căreia va avea loc o întrevedere între cei doi miniştri de externe, prilej cu care se preconizează semnarea unor acorduri bilaterale. Accentul a fost pus pe interesul celor două părți de valorificare a relaţiei bilaterale speciale şi complexe, care numără 66 de ani de istorie neîntreruptă, precum și pe interesul României de a înainta către o dimensiune strategică a acestei relaţii, cu potenţarea suplimentară a domeniului economic din cooperarea bilaterală.
În cursul întrevederii, a fost realizat un schimb de opinii referitor la dezvoltările regionale recente, cu accent pe evoluţiile din vecinătatea estică și sudică, inclusiv cu privire la Procesul de Pace din Orientul Mijlociu.
Cu acest prilej, ministrul Titus Corlățean a reiterat susţinerea României pentru soluţia celor două state, israelian şi palestinian, care să coexiste în pace şi securitate, precum și importanța reluării negocierilor directe în vederea obținerii unei soluții acceptate de ambele părți – israeliană și palestiniană.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii