Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - Aniversarea a 90 de ani de relaţii diplomatice între România şi Republica Chile 5 februarie 2015

ro

05 Feb, 2015 14:53 697 Marime text
Aniversarea a 90 de ani de relaţii diplomatice între România şi Republica Chile
 
Ministerul Afacerilor Externe al României salută împlinirea, la 5 februarie 2015, a 90 de ani de la stabilirea relaţiilor politico-diplomatice între România şi Republica Chile.

Cu acest prilej, Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă satisfacţia pentru modul în care au evoluat relaţiile româno-chiliene, pe toate palierele de interes bilateral. Fondate pe valorile comune ale democraţiei şi economiei de piaţă, România şi Republica Chile au promovat în ultimele decenii o cooperare bazată pe dezvoltare durabilă, spirit antreprenorial şi inovaţie în domenii precum tehnologia informaţiei, energie regenerabilă, educaţie, pentru a menţiona doar câteva dintre oportunităţile de colaborare între cele două ţări.   
    
România şi Chile au, de asemenea, o tradiţie a cooperării în plan multilateral şi a susţinerii reciproce a candidaturilor proprii pentru diferite responsabilităţi în forurile internaţionale.

În cei 90 de ani de relaţii bilaterale, România şi Chile au demonstrat că sunt parteneri de dialog constructiv atât în plan bilateral, cât şi multilateral, în ultimii ani cooperarea bilaterală beneficiind şi de evoluţiile pozitive înregistrate de relaţiile Uniunii Europene cu America Latină. 
 
Informaţii suplimentare:
În anul 1911, ing. Catone Nicoreanu a fost numit Consul al Republicii Chile la Bucureşti, funcţie pe care a exercitat-o până în 1913. Tot acesta a deţinut, începând cu data de 1 iunie 1921 până la 28 octombrie 1925, funcţia de Consul Onorific al României la Santiago de Chile. România şi Republica Chile au stabilit relaţii diplomatice, la nivel de legaţie, la 5 februarie 1925.               
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii