Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă MAE Primirea de către ministrul Bogdan Aurescu a ambasadorului R.S. Vietnam în România, în vizită de rămas bun

ro

09 Oct, 2015 17:52 1204 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit vineri, 9 octombrie 2015, pe Tran Xuan Thuy, ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam în România, în vizită de rămas bun.
Şeful diplomaţiei române a exprimat aprecierea pentru contribuţia ambasadorului vietnamez la dezvoltarea şi aprofundarea raporturilor bilaterale româno-vietnameze în toate domeniile.
În contextul aniversării a 65 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Vietnam, ministrul Bogdan Aurescu a apreciat nivelul relaţiei bilaterale, inclusiv în contextul recentei întrevederi cu omologul vietnamez de la New York, în marja Adunării Generale ONU. De asemenea, a evocat rolul important pe care îl au în acest sens cei aproape 4.000 de tineri vietnamezi absolvenţi ai unor universităţi din România, o veritabilă punte de legătură între cele două state.
Cei doi oficiali au susținut necesitatea intensificării cooperării politico-diplomatice la toate nivelurile, atât prin organizarea de consultări bilaterale şi revigorarea programului de vizite la nivel înalt, cât şi prin sprijinul reciproc în cadrul organizaţiilor internaționale şi regionale din care fac parte România şi Vietnam. Bogdan Aurescu a menţionat foarte buna cooperare a celor două ţări în cadrul ONU şi al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei.
În ceea ce privește agenda economică bilaterală, Bogdan Aurescu a subliniat importanța următoarei reuniuni a Comisiei Mixte Economice care va avea loc în primăvara lui 2016, la Hanoi, pentru stimularea schimburilor economice, ce au o tendinţa de creştere, precum şi a organizării unui Forum de Afaceri bilateral.
Ambasadorul Tran Xuan Thuy a mulţumit pentru sprijinul acordat pentru îndeplinirea cu succes a misiunii sale în România. A evocat relaţiile tradiţionale de prietenie româno-vietnameze şi a subliniat importanţa pe care autorităţile de la Hanoi o acordă impulsionării cooperării cu România, evidențiind necesitatea identificării unor instrumente menite să contribuie la consolidarea dialogului politic, economic, cultural şi în domeniul educaţiei.
 
 







 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii