Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă MAE Primirea de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a ambasadorului Japoniei la Bucureşti, în vizită de rămas bun

ro

08 Oct, 2015 11:12 791 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit azi, 8 octombrie 2015, pe domnul Keiji Yamamoto, ambasadorul Japoniei în România, la încheierea mandatului acestuia.
În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul şi perspectivele relaţiilor româno - japoneze, cu accent pe intensificarea dialogului politic, inclusiv la cel mai înalt nivel și extinderea cooperării economice, în conformitate cu Parteneriatul Reînnoit existent între România şi Japonia.
Şeful diplomaţiei române a salutat evoluţiile înregistrate în ultimii ani în domeniul schimburilor comerciale dintre cele două ţări, arătând că prezenţa tot mai substanţială a companiilor japoneze pe piața românească trebuie considerată ca fiind un semn de recunoaştere a potenţialului deosebit oferit de aceasta. A arătat că este necesară stimularea în continuare a creşterii investiţiilor japoneze în România.
Ambii oficiali au evidenţiat importanța specială a manifestărilor culturale, a cooperării educaţionale şi relaţiilor inter-umane, care contribuie semnificativ la o mai bună cunoaştere reciprocă şi apropiere. Bogdan Aurescu a exprimat aprecierea pentru eforturile ambasadorului Yamamoto în acest domeniu, mulţumind pentru granturile culturale oferite cetăţenilor români şi pentru implicarea în proiecte semnificative de diplomaţie culturală, cum este susţinerea festivalului de teatru de la Sibiu.  
Nu în ultimul rând, ministrul român de externe a mulţumit pentru progresele înregistrate în privinţa asigurării unui regim de circulaţie fără vize a cetăţenilor români în Japonia şi a exprimat speranţa că actualul regim temporar de circulaţie fără vize, care se reînnoieşte periodic, va deveni permanent.
În finalul întrevederii Bogdan Aurescu a mulţumit în mod deosebit ambasadorului Yamamoto pentru întreaga activitate desfăşurată în mandatul său la Bucureşti şi i-a urat succes în activitatea sa viitoare.
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii