Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie Ungaria - Coduri de precipitaţii sub formă de ploaie şi ninsoare

ro

13 Jan, 2017 14:36 1130 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau tranzitează teritoriul Ungariei că Inspectoratul de Meteorologie din Ungaria a emis atenţionare de cod portocaliu de ploaie îngheţată și ninsori, în perioada 13 – 14 ianuarie 2017, pentru judeţele din centrul şi nord-estul Ungariei (Pest, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Nógrád şi Jász-Nagykun-Szolnok).

Codul galben de ploaie și ninsoare, valabil pentru aceeaşi perioadă de timp, a fost emis pentru județele Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém şi Zala.

Cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Budapesta +3613847689, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Budapesta: +36305356912.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/HU-Ungaria.html și www.mae.ro<http://www.mae.ro/> şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii