Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod galben de ninsori, viscol și vânt în peste 20 de judeţe din ţară. Dobrogea, vizată

ro

12 Nov, 2016 12:58 1717 Marime text
Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, o atenționare Cod galben de ninsori moderate în nordul și centrul țării și precipitații mixte abundente în nord - est valabilă de sâmbătă la ora 23.00 până duminică la ora 22.00 în peste 20 de judeţe din România

Județele care vor intra sub Cod galben de ninsori sunt: Maramureș, Suceava, Botoșani, Sălaj, Bistrița Năsăud, Bihor, Cluj, Mureș, Harghita, Neamț, Iași, Arad, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Caraș-Severin și Hunedoara.

Potrivit meteorologilor, în regiunile nordice și centrale vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ, în nord-est vor fi precipitații abundente sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, iar vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de peste 50...60 km/h.

În toate zonele de munte va ninge, se va depune strat nou de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși 60...70 km/h, iar pe creste 80...90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

De altfel, de astăzi după-amiaza de la ora 16:00 până duminică noaptea la ora 22:00 în întreaga țară se vor semnala precipitații însemnate cantitativ și intensificări ale vântului.

În vest, sud-vest, centru, nord și nord-est, cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp și pe arii restrânse 50...60 l/mp în zona montană și în Moldova.

Vor fi ploi pe arii extinse, iar începând din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică (12/13 noiembrie) și pe parcursul zilei de duminică, 13 noiembrie, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în nord, nord-est, centru și trecător în vest.

Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze ce vor depăși 50...60 km/h, iar la munte și pe parcursul zilei de duminică și în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova vor fi rafale de peste 60....70 km/h.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii