Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod Galben de inundaţii în mai multe judeţe

ro

08 Nov, 2016 23:49 1304 Marime text
Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marți, o serie de atenționări Cod galben de inundații, valabile în bazine hidrografice de pe raza județelor Prahova, Timiș și Caraș-Severin, în următoarele ore.

Conform hidrologilor, până la ora 20:00, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție, pe râurile din bazinul superior al râului Timiș, din județele Timiș și Caraș-Severin.

Totodată, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe râurile Feneș, Nădrag, Goleș și Bistra.

În același timp, dar până la ora 00:00, sunt așteptate inundații locale, creșteri ale debitelor și nivelurilor cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție, pe râurile din bazinele superioare și mijlocii ale râurilor Prahova și Telejean (județul Prahova).

Hidrologii precizează că fenomenele hidrologice similare se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice ale râurilor: Azuga, Doftana, Vârbilău și Telejean superior amonte S.H. Gura Vitioarei.

Atenționările au fost transmise către: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Administrației și Internelor, SC Hidroelectrica SA, Administrațiile Bazinale de Apă: Buzău-Ialomița și Banat, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Prahova, Timiș și Caraș-Severin.


Sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii