Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:52 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caniculă și disconfort termic în toată țara. Meteorologii au emis o informare. Temperaturile vor urca până la 37 de grade

ro

19 Aug, 2017 13:13 1698 Marime text
Meteorologii au emis astăzi o informare meteo de caniculă și disconfort termic valabilă în zilele de 19 și 20 august în toată țara. 

Conform ANM în intervalul menţionat vremea va fi călduroasă, caniculară sâmbătă (19 august) în cea mai mare parte a zonelor de câmpie și de podiș, iar duminică (20 august) pe arii relativ extinse în Oltenia, Muntenia și local în Moldova și Transilvania. Se vor înregistra temperaturi maxime care vor atinge frecvent 35...36 de grade, iar în extremitatea de sud a țării, cu totul izolat, 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă și să depășească ușor pragul critic de 80 de unități, local, în special în regiunile sud-vestice și sudice.
 
În noaptea de duminică spre luni (20/21 august) în regiunile vestice și nord-vestice, iar luni (21 august) și în restul teritoriului vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii