Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţenii, în topul clienţilor Provident

ro

27 Jun, 2016 00:00 4768 Marime text

 
Constanţa este unul dintre cele mai importante judeţe, din punct de vedere al numărului de clienţi, pentru compania financiară Provident. Mai precis, locuitorii acestui oraş reprezintă circa 3,8% din totalul clienţilor activi ai Provident, ceea ce situează judeţul Constanţa pe locul patru, după Bucureşti, Prahova şi Argeş. În judeţul Constanţa, Provident este şi un angajator important, cu o reţea de 133 de agenţi.
 
La nivelul întregii ţări, un sondaj recent realizat de Provident a relevat că, în ultimii zece ani, jumătate dintre români au luat între unul şi patru credite. Acelaşi sondaj a mai relevat că 26,2% dintre respondenţi au cheltuit doar venitul lunar, fără să se împrumute, iar 18,2% au afirmat că au economisit bani în această perioadă. În cazul sumei împrumutate şi al destinaţiei banilor, 30,7% dintre respondenţi au luat un împrumut personal mai mare de 10 mii de lei. Unul din cinci respondenţi a afirmat că nu a luat niciun credit (20,6%), în timp ce un procent similar, de 20,1%, a răspuns că a contractat un credit mai mic de 10 mii de lei sau un card de credit (20% din respondenţi). 18,7% dintre respondenţi au afirmat că au luat un credit imobiliar în ultimii zece ani.

Ce vor românii să cumpere în următorii zece ani

La zece ani de la intrarea pe piaţa românească, Provident a vrut să afle care vor fi cele mai importante investiţii ale românilor în următorul deceniu. Studiul companiei a relevat că cea mai mare investiţie va fi achiziţia unei case sau a unui apartament (35,2% dintre respondenţi), în timp ce 24,1% au afirmat că cea mai mare investiţie va fi renovarea sau modernizarea casei. 18,2% dintre respondenţii care au participat la sondajul Provident au afirmat că cea mai mare investiţie în următorii zece ani va fi achiziţia unei maşini sau o vacanţă exotică (17,1% dintre participanţi).
 
Pentru următorii zece ani, cel mai important plan al românilor este să asigure succesul în viaţă al copilului/copiilor (26,7% dintre răspunsuri), să îşi întemeieze o familie (20,9%), să avanseze în carieră (15,9%) sau să îşi deschidă propria afacere (14,3%).
 
Provident şi-a extins în 2015 oferta de credite prin lansarea unui împrumut de până la 10.000 de lei, cu plata lunară a ratei, a unui produs cu costuri reduse pentru clienţii fideli şi vizează pentru acest an segmentul micilor antreprenori.
 
Intrată pe piaţa românească în plin avânt al creditării, în 2006, compania financiară britanică Provident a devenit cel mai mare jucător de pe piaţa creditelor de consum acordate la domiciliul clienţilor şi a ajuns, într-un deceniu, cel mai important angajator britanic din România şi unul dintre primii 50 de angajatori de pe plan local. În această perioadă, aproape 900.000 de români au apelat măcar o dată la împrumuturile de la Provident, iar compania a investit în ţară peste un sfert de miliard de euro, mai precis, 270 de milioane de euro în cei zece ani de activitate pe piaţa locală.
 

„În zece ani, am văzut cum un model clasic englezesc, cel de acordare a creditelor de nevoi personale la domiciliu, este adoptat şi dezvoltat cu succes în România. Rigoarea britanică, atenţia la detaliu şi serviciile de calitate au fost atuurile care ne-au menţinut permanent pe primul loc. Suntem foarte optimişti cu privire la următorii ani de creştere în România, unde vedem adopţia rapidă a soluţiilor digitale în practic toate domeniile. Vom continua să investim în dezvoltarea portofoliului cu produse conexe sau noi, pe măsură ce piaţa românească se maturizează”, afirmă Viktor Boczan, CEO Provident Financial România.

 
Compania Provident Financial România face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), unul dintre cei mai importanţi furnizori de credite la domiciliu din Europa. Grupul are 2,6 milioane de clienţi în 13 ţări din Europa Centrală şi de Est şi în Mexic. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din regiune şi una dintre cele mai puternice 250 de companii internaţionale listate la Bursa din Londra.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii