Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

“Unitate în limbă, cuget şi acţiune” Simpozion de cultură şi civilizaţie turcică la Universitatea „Andrei Şaguna”

ro

23 May, 2013 19:52 1018 Marime text
Vineri, 24 mai a.c., în Aula Magna a Universităţii „Andrei Şaguna” se desfășoară Simpozionul cu tema „Unitate în limbă, cuget şi acţiune”, organizat de Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa, Centrul Cultural Turc „Yunus Emre” şi universitatea gazdă.

În cadrul manifestării cultural-ştiinţifice, conferenţiarul universitar dr. Fahri Temizyürek, de la Universitatea Gazi din Ankara va vorbi despre „Viaţa şi opera lui Ismail Gaspirali”, iar lectorul universitar dr. Cezmi Karasu, de la Universitatea Osmangazi din Eskişehir va aduce în atenţia publicului „Comunitatea Turco-Tătară din Dobrogea secolelor XV – XX”.
Simpozionul va debuta cu semnarea Protocolului de colaborare dintre Institutul Yunus Emre din Ankara şi Universitatea “Andrei Şaguna” din Constanţa şi inaugurarea, în cadrul Clubului Culturii Turcice “Mustafa Kemal Ataturk”, a sălii „Yunus Emre”, cu scopul de a promova limba, istoria, arta şi cultura turcă.
La manifestare sunt invitaţi să participe toţi cei interesaţi de cultura şi civilizaţia turcică.
Vă mulţumim pentru interesul pe care îl manifestaţi constant faţă de evenimentele organizate de instituţiile noastre şi vă invităm să ne onoraţi şi de această dată cu prezenţa dumneavoastră, care adaugă valoare deosebită simpozionului.
 
Füsun Aramaz
Consul General al Republicii Turcia la Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii