Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

StudentFest începe... cu tine?

ro

05 Mar, 2013 21:15 1175 Marime text

StudentFest, cel mai mare festival de arta si cultura studenteasca din Romania, desfasoara, in perioada 1-24 martie, inscrierile pentru tinerii din Timisoara si din afara ei, care vor să ia parte la workshop-urile din cadrul a 9 secțiuni: Arhitectura, Arte plastice, Dans, Design vestimentar, Fotografie, Literatura, Publicitate, Street art, Teatru. Tinerii doritori se pot inscrie pe site-ul evenimentului, www.studentfest.roHYPERLINK "http://www.studentfest.ro/", completand un formular online.

StudentFest 2013, care abordeaza in acest an tema PARADOX, invita studentii pasionati de arta si cultura sa faca parte din cei 260 de participanti ai festivalului, care vor lua parte la 7 zile intensive de creatie si activitati. Grupul tinta este format din tineri cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 ani, studenti la una dintre universitătile din Romania. Acestia au posibilitatea sa-si aleaga sectiunea la care doresc sa participe, si vor trece printr-un proces de selectie, numarul de locuri la fiecare workshop fiind limitat. Prin exceptie, in limita a maxim 10 % dintre participanti, la festival vor putea participa si elevi de liceu sau tineri cu varsta sub 35 de ani, chiar daca nu sunt studenti. Inscrierile se fac exclusiv pe site-ul evenimentului, www.studentfest.ro.

Cele 9 sectiuni din cadrul StudentFest 2013 care desfasoara workshop-uri, respectiv: arhitectura, arte plastice, design vestimentar, street art, dans, fotografie, literatura, publicitate şi teatru ii asteapta pe tinerii interesati sa participe la o experienta inedita care ii va ajuta sa acumuleze cunostinte si sa dobandeasca noi abilitati în domeniul ales de fiecare în parte.

De asemenea, nu se percepe nicio taxa de participare, iar tinerilor care vin din afara municipiului Timisoara le va fi asigurata cazarea, in camine ale Universitatii de Vest din Timisoara.

In acelasi timp nu trebuie uitat faptul că StudentFest cauta si artisti care sa se afirme in cadrul festivalului, formularul de inscriere pentru acestia aflandu-se tot pe site-ul evenimentului.

Organizatia Studentilor din Universitatea de Vest din Timisoara – OSUT organizeaza festivalul de arta si cultura studenteasca, StudentFest in perioada 11-20 aprilie.

Scopul principal al proiectului este crearea unui mediu propice dezvoltarii personale a tinerilor artisti si a unei platforme de educatie non-formala pentru acestia.

StudentFest a debutat in 1992, initial ca un protest impotriva cenzurii libertatii de exprimare. In decursul acestor ani a avut peste 7 000 de participanti si invitati speciali, rolul principal al acestui eveniment fiind acela de a instiga la creativitatea si cultivarea spiritului.

Va stam la dispozitie pentru detalii:
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii