Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

”Rabla pentru Periuța Ta” ajunge la Constanța

ro

24 Apr, 2013 13:18 1231 Marime text

 

Vino cu periuța ta veche și noi îți dăm la schimb una nouă și pastă de dinți!
Sâmbătă, 27 aprilie, caravana ”Rabla pentru Periuța Ta”, parte din campania ”Zâmbește România”, susținută de Aquafresh, ajunge la Constanța. Constănțenii sunt invitați să își aducă periuțele vechi, în schimbul cărora vor primi un kit complet de îngrijire orală, format dintr-o periuță nouă și pastă de dinți*. Specialiștii în sănătatea orală prezenți la cortul ”Rabla” vor oferi, de asemenea, sfaturi personalizate pentru nevoile fiecărui participant. Evenimentul are loc în parcarea City Mall, începând cu ora 10.00.
*În limita stocului disponibil și nu mai mult de 2 periuțe de persoană.
 Deși medicii stomatologi recomandă schimbarea periuței de dinți o dată la 3 luni, studiile de piață] arată să se folosește în medie, la nivel urban, aceeași periuță de dinți timp de 1,5 ani. De asemenea, deși majoritatea românilor susțin că respectă regulile elementare de igienă dentară, declarând că își periază dinții de două ori pe zi (deși nu imediat înainte de a merge la culcare), studii de piață] arată că românii consumă de fapt puțin peste 1 tub de pastă de dinți pe an (media națională) și aproape 2 tuburi pe an la nivel urban.
 
Începând cu luna aprilie, ”Zâmbește România” derulează un program de educare în școli din întreaga țară, inclusiv în Constanța, alături de specialiști în igiena orală. Elevii vor beneficia de sfaturi privind igiena orală și seturi complete pentru îngrijirea dinților, formate din pastă și periuță de dinți.
 
Pe lângă activitățile educaționale, tot din aprilie 2013, până la finalul anului, constănțenii vor putea beneficia de consultații gratuite în cele peste 30 de cabinete stomatologice din oraș înscrise în program. Lista cabinetelor este disponibilă pe site-ul www.zambesteromania.ro.
 
Mai multe informații și sfaturi privind sănătatea orală sunt disponibile pe platforma online www.zambesteromania.ro și pe pagina www.facebook.com/zambesteromania.
 
Având în vedere că 80% dintre români declară că zâmbetul este cel mai important aspect al înfățișării lor[3], toate activitățile din cadrul ”Zâmbește România” vor susține trei pași esențiali pentru un zâmbet sănătos: trebuie să ne periem dinții de două ori pe zi, timp de câte două minute, să mergem la dentist în mod regulat – cel puțin o dată pe an și să adoptăm o dietă sănătoasă, care să includă multe fructe și legume.
 
CampaniaZâmbește Româniaa fost dezvoltată în 2012 de GlaxoSmithKline Consumer Healthcare, cu ajutorul specialiștilor în igiena orală, pentru a facilita accesul la educație şi la prevenţie, în vederea îmbunătăţirii sănătăţii orale în rândul populației din România. Proiectul face parte din Platforma Europeană pentru o Sănătate Orală mai Bună (BOHEP), amplă inițiativă europeană lansată în 2012.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii